na čelu najveće zdravstvene ustanove

Nova v.d. direktorica KCUS-a Hajrija Maksić otkrila šta će joj biti prvi zadaci

Hronika 28.05.24, 20:29h

Nova v.d. direktorica KCUS-a Hajrija Maksić  otkrila šta će joj biti prvi zadaci
Maksić je na ovu poziciju imenovana poslije Alena Pilava, a još nije okončana trakavica sa konkursnom procedurom za imenovanje direktora

 

 

 


Hajrija Maksić nova je v.d. direktorica KCUS-a. U razgovoru za N1 kazala je šta će joj biti prvi zadaci za vrijeme tromjesečnog upravljanja najvećom zdravstvenom ustanovom u državi.

 

- Prvo ću preuzeti dužnost i ovo što je kolega Alen Pilav započeo. Već smo o nekim stvarima razgovarali. Biće potrebno snimiti stanje po klinikama, vidjeti šta su prioriteti. Negdje ima kadrovskih problema, negdje tehničkih ali je prerano o detaljima tek sam imenovana -  kazala je ona.

 

- Pacijenti će biti u fokusu i tražit ćemo način da se svi problemi riješe zajedno sa nadležnim institucijama - navela je Maksić.

 

Maksić je na ovu poziciju imenovana poslije Alena Pilava, a još nije okončana trakavica sa konkursnom procedurom za imenovanje direktora. Podsjećamo Ismet Gavrankapanoviće nije dobio odobrenje federalnog ministra zdravstva.

 

Maskić je od 1997. godine uposlenica Pedijatrijske klinike, kao specijalista pedijatar na odjelu Neonatologija i intenzivna njega, a 2009. godine je imenovana za šefa odjela Neonatologija. Iste godine stekla je i subspecijalizaciju iz oblasti neonatologije. Članica je Ljekarske komore i Udruženja pedijatara. Također, članica je i sekretar Upravnog odbora Udruženja neonatologa i intenzivista Federacije BiH.

 

(DEPO PORTAL/af)

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI