Burno u Sarajevu

Sjednica Parlamenta: Hoće li biti dovoljno ruku za imenovanje Marina Vukoje

Front 28.05.24, 08:27h

Sjednica Parlamenta: Hoće li biti dovoljno ruku za imenovanje Marina Vukoje
Predstavnički dom Parlamenta FBiH broji 98 članova, a za potrebnu većinu glasova o imenovanju Vukoje je potrebno 50 ruku

 

 

Redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, jedanaesta u aktuelom mandatu, sazvana je za danas u Sarajevu.

 

U najavljenom dnevnom redu je više zakona, predloženih po hitnom ili skraćenom postupku, kao i federalna strategija za prevenciju i borbu protiv nasilja u porodici, potom predložene odluke o izradi regulacionog plana Štrbački buk i plana koji se odnosi na historijsko gradsko područje u Jajcu.

 

Za današnju sjednicu je kao posljednja u dnevnom redu kandidirana tačka "Izbori i imenovanja" a odnosi se na materijal resorne parlamentarne komisije, odnosno na pitanja imenovanja sudije državnog Ustavnog suda iz Federacije BiH, zatim na predloženo imenovanje dvoje novih rukovodilaca Predstavničkog doma (predsjedavajući i jedan od potpredsjedavajućih), kao i na imenovanje članova parlamentarnih radnih tijela ili zvaničnika u pojedinim federalnim institucija.

 

Tada bi se trebalo glasati o imenovanju Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

 

Predstavnički dom Parlamenta FBiH broji 98 članova, a za potrebnu većinu glasova o imenovanju Vukoje je potrebno 50 ruku.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI