40 godina od prvog albuma

Boro Kontić i Sejo Sexon predstavili knjigu 'Pamtim to kao da je bilo danas'

Kultura 23.05.24, 16:15h

Boro Kontić i Sejo Sexon predstavili knjigu 'Pamtim to kao da je bilo danas'
Riječ je zapravo o knjizi razgovora koje je Kontić kroz godine vodio sa Sexonom, a tiče se grupe Zabranjeno pušenje i njenih pjesama

 

 

Knjiga Pamtim to kao da je bilo danas, autora Bore Kontića i Seje Sexona, predstavljena je u danas, 23. maja, u bašti knjižare Buybook.

 

Riječ je zapravo o knjizi razgovora koje je Kontić kroz godine vodio sa Sexonom, a tiče se grupe Zabranjeno pušenje i njenih pjesama.

 

img-bfefd8b7a7ac7ea900ffda1a8074363c-v

 

sejo-promocija

 

Sarajevska rok grupa Zabranjeno pušenje 24. maja proslavlja 40 godina od objavljivanja svog prvog albuma Das ist Walter, a izdavačka kuća Buybook odlučila je da sarajevskoj čitalačkoj publici predstaviti Pamtim to kao da je bilo danas, knjigu intervjua koje je poznati novinar Boro Kontić uradio sa vođom Zabranjenog pušenja Sejom Sexonom.

 


Knjiga je u osnovi priča o pjesmama Seje Sexona. Istovremeno, ona je i opis Sarajeva osamdesetih godina prošlog vijeka, podsjećanje na brojne ljude koji su se kretali u sarajevskim muzičkim krugovima, aferama koje su pratile samu grupu, ratu i povratku Zabranjenog pušenja poslije sedam godina te svim poslijeratnim albumima ove grupe sve do današnjeg dana.

 


O knjizi su govorili  autori, Boro Kontić i Sejo Sexon, a njima i Elvis J. Kurtović.

 

elvis-promocija

 

 

 

 

(DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI