VIDEO/ Demonstracija sile

Zbog čega se gomilaju policijski specijalci RS i oklopna vozila u Srebrenici?

Hronika 23.05.24, 10:42h

Zbog čega se gomilaju policijski specijalci RS i oklopna vozila u Srebrenici?
Vlasti Republike Srpske u ovom bosanskohercegovačkom gradu, u kojem je 1995. godine izvršen genocid nad bošnjačkim narodom, odlučile su baš danas održati sjednicu entitetske vlade, vjerovatno iz revolta jer je za danas u Ujedinjenim narodima zakazano glasanje o usvajanju rezolucije o genocidu u Srebrenici

 

 

U Srebrenici je danas sve drugo, samo ne običan dan.

 

Vlasti Republike Srpske u ovom bosanskohercegovačkom gradu, u kojem je 1995. godine izvršen genocid nad bošnjačkim narodom, odlučile su baš danas održati sjednicu entitetske vlade, vjerovatno iz revolta jer je za danas u Ujedinjenim narodima zakazano glasanje o usvajanju rezolucije o genocidu u Srebrenici.

 

A da li kao želja da se pojača sigurnost na ulicama Srebrenice ili kao demonstracija sile i provokacija bošnjačkim povratnicima, policijske snage RS preplavili su grad.

 

Tako su kod Kod Srednjoškolskog centra Srebrenica primijećeni dobro opremljeni pripadnici policije uz prisustvo oklopnih vozila, što je samo potvrda sinoćnje objave direktora Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Emir Suljagić.

 

- Ulice su sada ispunjene pojačanim policijskim prisustvom, uključujući policajce naoružane dugocjevnim oružjem i specijalizovane jedinice koje nose crvene beretke - naveo je Suljagić.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI