USVOJEN DOKUMENT

Burno uoči glasanja u UN-u: NSRS zauzela stav o Rezoluciji o Srebrenici, evo šta traže od Željke Cvijanović

Front 22.05.24, 15:17h

Burno uoči glasanja u UN-u: NSRS zauzela stav o Rezoluciji o Srebrenici, evo šta traže od Željke Cvijanović
Za ovaj dokument je glasalo 65 poslanika koliko ih je i bilo u skupštinskoj sali za vrijeme glasanja. NSRS broji ukupno 83 poslanika

 

 


Narodna skupština RS usvojila je na sjednici dokument "Protest protiv kršenja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH i opšteg međunarodnog prava". Riječ je o zauzimanju stava NSRS u vezi s predloženom rezolucijom o Srebrenici, kojim se traži povlačenje te rezolucije iz procedure.


Za ovaj dokument je glasalo 65 poslanika koliko ih je i bilo u skupštinskoj sali za vrijeme glasanja. NSRS broji ukupno 83 poslanika.  
 

Predloženo je da stav bude poslan predstavnicima BiH, Republike Hrvatske i Republike Srbije – stranama ugovornicama Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, državama svjedocima Dejtonskog sporazuma, te sponzorima rezolucije.


- Narodna skupština RS upućuje formalni protest kao odgovor na radnje preduzete u okviru neformalne grupe država 'međuregionalnog jezgra' koja je Generalnoj skupštini UN dostavila konačni Nacrt rezolucije UN o genocidu u Srebrenici – navodi se između ostalog u ovom dokumentu.


Dokument će biti dostavljen članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović “na znanje i dalje postupanje”.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI