dodatno povećanje

Cijena će vas ostaviti bez riječi: Pogledajte koliko košta kafa na Jadranu

Biznis Klub 21.05.24, 15:21h

Cijena će vas ostaviti bez riječi: Pogledajte koliko košta kafa  na Jadranu
Od marta 2023. do marta ove godine, cijena kave u Hrvatskoj porasla je za 7,4 posto, što je najveći rast među državama EU

Najnoviji račun s Hvara pokazuje da ovih dana cijena kafe u jednom kafiću na hvarskoj rivi iznosi 4,50 eura, prenosi Večernji.hr.

 

Vijest s račun za kafu na kojoj je otiskana vrtoglava cijena nije nikakva novost za obalne gradove u vrijeme ljetne sezone. Ali čini se kako su nas ove godine ipak uspjeli iznenaditi. Kafa je s ovom ljetnom sezonom postala luksuz. 

 

Kako se ljetna sezona približava, cijene rastu, a prvi porast dolazi s najsunčanijeg Hrvatskog otoka Hvara. Prošle godine, u februaru  kafa je na Hvaru koštala skoro 3 eura (22 kune) dok je tijekom sezone u jednom popularnom kafiću cijena skočila na 4,10 eura.

 

Ove godine cijene su se dodatno povećale. Najnoviji račun s Hvara pokazuje da ovih dana cijena kafe u jednom kafiću na hvarskoj rivi iznosi 4,50 eura. Možda ako vam je lakše percipirati vrijednost, 4.50 eura je 33.91 kuna. Skoro 34 kune platit će te veliki macchiato na Hvaru. 

 

Podsjetimo,  od marta 2023. do marta ove godine, cijena kave u Hrvatskoj porasla je za 7,4 posto, što je najveći rast među državama EU. Rumunjska je imala drugi najveći rast u EU, 6,8 posto, a Bugarska treći s rastom cijene kafe od 6,6 posto. Na razini cijele EU, rast je bio minimalnih 1 posto, a mnoge države zabilježile su značajan pad cijena.

 

(DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI