slavlje u sarajevu

Velikim koncertom u Skenderiji kultno Zabranjeno pušenje obilježava 40 godina svog postojanja

Nedjeljni magazin 21.05.24, 11:26h

Velikim koncertom u Skenderiji kultno Zabranjeno pušenje obilježava 40 godina svog postojanja
Velikim slavljeničkim koncertom se obilježava 40 godina od izlaska albuma "Das ist Walter", 80 godina lista Oslobođenje i 55 godina Skenderije. Ulaz na koncert je slobodan

 

 

U petak, 24.5.2024. grupa Zabranjeno pušenje nastupit će u Skenderiji (Dvorana Mirza Delibašić) na velikom slavljeničkom koncertu kojim se obilježava 40 godina od izlaska albuma "Das ist Walter", 80 godina lista Oslobođenje i 55 godina Skenderije.


Ulaz na koncert je slobodan, a koncert je poklon Zabranjenog pušenja, lista Oslobođenje i Centra Skenderija građanima Sarajeva i gostima grada Sarajeva.


Prije nastupa grupe Zabranjeno pušenje publiku će zagrijati i zabavljati grupa Dernex sa svojim standardnim repertoarom. Ulaz u Skenderiju bit će moguć od 19 sati, a kako se očekuje veliki broj posjetitelja, apeliramo na sve zainteresirane, a posebno na fanove grupe koji su doputovali iz raznih dijelova regije i Europe, da dođu na vrijeme kako bi ušli u dvoranu i kako bi se izbjegla nepotrebna gužva na ulazu.


Nakon nastupa predgrupe Dernex u 19:15, u 21:00 će nastupiti Zabranjeno pušenje.


Besplatan ulaz na koncert su uz Zabranjeno pušenje, Oslobođenje i KJP Centar Skenderija omogućili i sponzori koncerta: Sarajevska pivara, O Kanal i Hotel Hills.


(DEPO PORTAL/jk)

BLIN
KOMENTARI