sastanak u nsrs bez svih stranaka

Dodik: Opozicija se ponaša kukavički, prihvatila je podaništvo Schmidtu i političkom Sarajevu, ali SNSD je za bojkot izbora!

Front 20.05.24, 17:14h

Dodik: Opozicija se ponaša kukavički, prihvatila je podaništvo Schmidtu i političkom Sarajevu, ali SNSD je za bojkot izbora!
"Ali neki su spremni da prihvate nametanja neizabranog stranca koji želi da diktira izborni proces. Kao predsjednik SNSD se zalažem za bojkot izbora, pod uslovom da to bude rezultat konsenzusa predstavnika svih političkih partija u RS", dodao je Dodik


 


U Narodnoj skupštini RS održan je sastanak predsjednika stranaka sa sjedištem u RS, koje imaju poslanike u Parlamentu i odbornike u skupštinama gradova o Izbornom zakonu i dogovoru o nastupu na lokalnim izborima.


Sastanku su prisustvovali predsjednici SNSD-a Milorad Dodik, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, Demosa Nedeljko Čubrilović, te predstavnici Socijalističke partije Srđan Todorović, SPS-a Maksim Skoko, te stranaka vladajuće većine koje imaju odbornike u lokalnim skupštinama. Predstavnici opozicionih stranaka nisu se odazvali pozivu predsjednika NSRS Nenada Stevandića i nisu prisustvovali sastanku.


"SNSD se odazvao pozivu na današnji sastanak, jer je zainteresovan za sudbinu RS", rekao je predsjednik ove stranke i predsjednik RS Milorad Dodik na konferenciji za novinare.


"Normalo je da postoje različita mišljenja po mnogim pitanjima, ali okupili smo se oko nacionalnog pitanja", naveo je Dodik nakon sastanka.


Prozvao je opoziciju, rekavši da se ponaša kukavički, jer nisu došli na sastanak.


"Očigledno ih ne interesuju građani RS. RS će odbraniti svoj ustavni položaj i imamo pravo da biramo i da budemo birani. Znali smo da opozicija neće doći na sastanak, jer nisu homogenizovani oko zajedničkog programa, već oko programa nametnutog od strane stranih ambasada", ustvrdio je Dodik.


Rekao je da su solidarnost i zajedništvo ključni faktor opstanka RS.


"Ali neki su spremni da prihvate nametanja neizabranog stranca koji želi da diktira izborni proces. Kao predsjednik SNSD se zalažem za bojkot izbora, pod uslovom da to bude rezultat konsenzusa predstavnika svih političkih partija u RS", dodao je Dodik.


Rekao je da je namjera sastanka bila da se sa predstavnicima opozicionih partija izgradi zajednički stav po pitanju izlaska na lokalne izbore.


"Opozicija je prihvatila podaništvo Schmidtu i političkom Sarajevu", rekao je Dodik, a prenosi Raport.


(DEPO PORTAL/jk)

BLIN
KOMENTARI