Nakon teorija zavjere

Izrael otkrio da li je povezan sa pogibijom iranskog predsjednika

Front 20.05.24, 10:39h

Izrael otkrio da li je povezan sa pogibijom iranskog predsjednika
Izrael rijetko službeno komentariše svoje aktivnosti izvan svoje granice, koje su posljednjih mjeseci uključivale i napade unutar Libana, Sirije i Irana

 

 

Neimenovani izraelski zvaničnik rekao je novinskoj agenciji Reuters da njegova zemlja nije umiješana u pad helikoptera u kojem je poginuo iranski predsjednik Ebrahim Raisi.

 

Izrael rijetko službeno komentariše svoje aktivnosti izvan svoje granice, koje su posljednjih mjeseci uključivale i napade unutar Libana, Sirije i Irana.

 

Iran je u aprilu pokrenuo direktan napad na Izrael bez presedana, koji je odobrio Raisi kao odmazdu za napad na iransku diplomatsku zgradu u glavnom gradu Sirije, Damasku, za koji se vjeruje da ga je počinio Izrael.

 

U međuvremenu se također oglasio Hamas saopštenjem u kojem se zahvaljuje Raisiju i ministru vanjskih poslova Hosseinu Amir-Abdollahianu na njihovoj podršci u ratu protiv Izraela.

 

- Ovi lideri su podržali legitimnu borbu našeg naroda protiv cionističkog entiteta, pružili vrijednu podršku palestinskom otporu i uložili neumorne napore u solidarnosti i podršci na svim forumima i poljima za naš narod - navela je ova palestinska grupa.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI