Loše iskustvo

'Kartu sam platila hiljadu eura, a poznata me kompanija odbila ukrcati, znate li šta su tražili u 3.40 ujutro!?'

Hronika 20.05.24, 09:41h

'Kartu sam platila hiljadu eura, a poznata me kompanija odbila ukrcati, znate li šta su tražili u 3.40 ujutro!?'
Riječ je o kompaniji Turkish Airlines koja je, priča čitateljica, letjela na relaciji Zagreb-Kigali, preko Istanbula, i za što je ona imala uredno kupljenu i plaćenu povratnu kartu

 

 

Okej, jasno je da ne možeš letjeti ako nemaš dokumente ili si zakasnio na boarding, no slučaj čitateljice Jutarnjeg lista pokazuje da ti aviokompanija ukrcaj može uskratiti zato što sa sobom nemaš kreditnu karticu kojom je karta uredno plaćena.

 

Riječ je o kompaniji Turkish Airlines koja je, priča čitateljica, letjela na relaciji Zagreb-Kigali, preko Istanbula, i za što je ona imala uredno kupljenu i plaćenu povratnu kartu.

 

U Kigaliju je bila jer je dva i pol mjeseca volontirala po Africi, a mjesec dana prije povratka odlučila je promijeniti datum povratnog leta, za što je nadoplatu napravio jedan kolega jer su u Africi bile dosta loše internetske veze.

 

- Dakle, karta je bila plaćena mojom kreditnom karticom, a kolega iz Zagreba je napravio samo nadoplatu, i s takvom sam kartom stigla na aerodrom gdje su me na check-inu, u 3:40 ujutro, zatražili da im dam zadnja četiri broja kreditne kartice kojom je plaćena nadoplata - povjerila se čitateljica.

 

Broj kartice nije imala pa su joj na check-inu savjetovali da nazove kolegu koji je nadoplatio kartu i pokaže kreditnu karticu videolinkom, no kako se on nije javljao, kompanija joj je odbila ukrcaj na temelju kupljene karte i tražila da plati novu, u iznosu od 1100 eura.

 

Kako u tom trenutku nije postojao nikakav drugi način da se vrati kući, naša je čitateljica na kraju doista platila novu kartu, a po povratku kući od kompanije je tražila da joj vrati novac, za što su pregovori trajali tjednima.

 

Ono što je smatrala posebno spornim jest činjenica da prilikom kupovine nigdje na karti nije imala upozorenje da joj je za ukrcaj potrebna kreditna kartica kojom je karta plaćena - iako je u ovom slučaju bila riječ isključivo o nadoplati, dok je većina karte plaćena njenom kreditnom karticom, ali koja nije bila dovoljna za ukrcaj.

 

Ipak, nešto o tome pronalazimo u uvjetima poslovanja Turkish Airlinesa koji na svojim stranicama navodi sljedeće - fizička je prisutnost kreditne kartice kojom je karta plaćena potrebna isključivo u situacijama u kojima sustav neku kupovinu ocijeni riskantnom, te isto vrijedi i u slučajevima kad su se obavljale nekakve promjene na karti.

 

Ostatak teksta pročitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI