Nepristupačan teren

Helikopter iranskog predsjednika se srušio, život mu je u opasnosti!

Info dana 19.05.24, 18:07h

Helikopter iranskog predsjednika se srušio, život mu je u opasnosti!
Helikopter u kojem su bili Raisi i Amirabdolahijan srušio se na planinskom terenu po velikoj magli na povratku iz posjete granici sa Azerbejdžanom

 

 

Život iranskog predsjednika Ebrahima Raisija je u opasnosti nakon pada helikoptera, u kojem je sa njim bio i ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahijan, rekao je Reutersu iranski zvaničnik.

 

Helikopter u kojem su bili Raisi i Amirabdolahijan srušio se na planinskom terenu po velikoj magli na povratku iz posjete granici sa Azerbejdžanom.

 

- I dalje se nadamo, ali informacije koje dolaze sa mjesta nesreće su veoma zabrinjavajuće - rekao je zvaničnik koji je želio da ostane anoniman.

 

Loše vrijeme komplikuje spasilačke napore, javila je državna novinska agencija IRNA. Turska novinska agencija Anadolija objavila je video koji prikazuje kako nestabilno vrijeme i magla onemogućavaju potragu iz vazduha.

 

Državna televizija prekinula je redovne programe da bi prikazala molitve za Raisija širom zemlje i, u uglu ekrana, uživo prenos operacije spasilačkih timova koji pješice pretražuju planinsko područje po gustoj magli.

 

Raisi (63) je izabran za predsjednika iz drugog pokušaja 2021. godine, a od kada je preuzeo dužnost naredio je pooštravanje zakona o moralu, nadgledao je krvavo gušenje antivladinih protesta i čvrsto se zalagao za pravo Irana na nuklearni program u pregovorima sa svjetskim silama.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI