Ulaz slobodan

'Noć muzeja' u Sarajevu: Bit će upriličena izvedba kompozicija Johanna Sebastiana Bacha

Kultura 17.05.24, 09:45h

'Noć muzeja' u Sarajevu: Bit će upriličena izvedba kompozicija Johanna Sebastiana Bacha
Projekat "Noć muzeja uz J.S. Bacha" se realizuje uz podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo, a u saradnji s Historijskim muzejom Bosne i Hercegovine

 

 

Udruženje za razvoj muzičke umjetnosti i pedagogije “Strings Attached Sinfonietta” najavio je poseban muzički događaj povodom Međunarodnog dana i Evropske noći muzeja. 

 

- Ovaj događaj omogućava turistima i građanima da posjete muzej, pregledaju njegovu kolekciju i izložbe, te uživo slušaju izvedbe kompozicija J.S. Bacha. Izvođači će u dva termina pratiti posjetitelje svojim interpretacijama Bachovih kompozicija, stvarajući jedinstveno iskustvo - saopćeno je.


Događaj će biti održan 18. maja, u subotu u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine u dva termina, i to od 14:00 do 16:00 sati, te od 21:00 do ponoći.


Ansambl SA Sinfonietta čine violinistkinje Alma Dizdar, Tamara Arsovski i violončelistkinja Belma Alić. Program koncerta obuhvata kompozicije Johanna Sebastiana Bach za solo violinu i violončelo.

 

Projekat "Noć muzeja uz J.S. Bacha" se realizuje uz podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo, a u saradnji s Historijskim muzejom Bosne i Hercegovine.

 

Pozivamo sve ljubitelje muzike i posjetitelje muzeja da nam se pridruže u proslavi ovog posebnog dana.

 

Ulaz je slobodan.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI