poznato ime osumnjičenog

Javno istupio sin atentatora na Roberta Fica: On jeste nasilniji čovjek, ali nije psihijatrijski slučaj, pisao je pjesme

Hronika 15.05.24, 18:42h

Javno istupio sin atentatora na Roberta Fica: On jeste nasilniji čovjek, ali nije psihijatrijski slučaj, pisao je pjesme
Osumnjičeni je, kako dodaje slovački portal, bio umjetnički aktivan. Objavio je nekoliko zbirki poezije

 

 

Danas je upucan premijer Slovačke Robert Fico u Handlovi nakon sastanka kabineta.


Šokiran situacijom


Osumnjičeni za napad na premijera Slovačke Republike Roberta Fice je ljevičar Juraj C. koji je, kako javlja aktuality.sk, a prenosi Avaz, vjerovatno legalno posjedovao oružje iz kojeg je ispalio nekoliko hitaca u premijera.


Na internetu su se pojavile tvrdnje svjedoka da je prvo viknuo na Fica, koji mu je potom prišao da se rukuje. Zatim je zapucao.


Muškarca je policija uhapsila odmah nakon napada. Trenutno je u pritvoru, a slučaj je preuzela Nacionalna kriminalistička agencija Slovačke.


Aktualiti.sk je kontaktirao sina osumnjičenog atentatora, koji je šokiran situacijom. On je potvrdio da je otac imao pištolj u legalnom posjedu.


- Apsolutno nemam pojma šta je otac namjeravao, šta je planirao, zašto se to dogodilo - rekao je on.


On je također upitan da li njegov otac gaji mržnju prema premijeru?


- Reći ću vam ovo, nije glasao za njega. To je sve što mogu da kažem o tome - odgovorio je sin.


Umjetnički aktivan


Čovek je negirao da je njegov otac ikada otvoreno pomenuo napad ili ubistvo političara. On je također negirao da je njegov otac psihijatrijski pacijent.


- Možda je došlo do 'kratkog spoja', ne znam. On je nasilniji čovjek, ali ne da bi postao psihijatrijski slučaj ili nešto slično - objasnio je sin.


Osumnjičeni je, kako dodaje slovački portal, bio umjetnički aktivan. Objavio je nekoliko zbirki poezije.


U 2016, Juraj C. je radio za privatnu službu obezbjeđenja. Tada je i sam postao žrtva napada u tržnom centru u Levicama. U ranim večernjim satima, mlađi muškarac je ušao u prodavnicu, očigledno pod dejstvom opojnih supstanci i napao ga.


(DEPO PORTAL)

BLIN
KOMENTARI