sasvim iskreno

Bio je veliki favorit, ali mu je pobjeda izmakla: Evo kako je Baby Lasagna prokomentarisao pobjednika i bodove žirija

Showbizz 12.05.24, 12:09h

Bio je veliki favorit, ali mu je pobjeda izmakla: Evo kako je Baby Lasagna prokomentarisao pobjednika i bodove žirija
Pobjednik Nemo je s pjesmom "The Code" ukupno osvojio 591 bod (365 bodova žirija i 226 publike)


- Iznenađen sam koliko sam sretan. Mislio sam da ću biti tužniji, kao izgubili smo, ali nisam uopće tužan, baš sam sretan - rekao  je u nedjelju u 3 sata Baby Lasagna nakon što se u pratnji svoga tima iz Arene Malmö vratio u hotel iz kojeg će danas  krenuti put Zagreba.

 

U lobiju su ga, osim domaćih novinara, dočekali i ljudi iz hrvatske ambasade u Švedskoj, ali i eurovizijski fanovi odjeveni u ružičaste šubare, zaštitni znak Nema iz Švicarske, koji je u subotu navečer u Švedskoj pobijedio na 68. Eurosongu. Zanimljivo je da su i švicarski navijači pohitali prema našem Baby Lasagni te mu zapljeskali uz riječi "svaka čast". S pravom - jer stvarno je malo nedostajalo da pobjeda ode u Hrvatsku, a da se to ipak ne dogodi, pobrinuli su se članovi žirija iz 37 zemalja, koji su Švicarcu svojim glasovima dali znatnu prednost., prenosi Jutarnji.hr.

 

Unatoč tome, Marko Purišić na Eurosongu je osvojio apsolutno najviše glasova publike, prvi put u povijesti naše zemlje plasirao se na visoko drugo mjesto na ovom natjecanju, pa premda se sad sa sjetom može reći "tako blizu, a tako daleko", stoji i ona da je ovo "srebro zlatnog sjaja".

 

Baby Lasagna u hotel je došao umoran, ali zadovoljan.

 

- Na eurovizijskoj pozornici je bilo super i baš mi je drago što smo se, nakon svega, svi mi u timu složili da smo dali stvarno najbolje od sebe. Mi bolje u ovom trenutku nismo mogli. Nismo ništa fulali, sve je bilo napravljeno točno onako kako smo zamislili, kako je trebalo biti. Nećemo sad leći s mislima ‘možda bi bilo bolje da smo ono onako napravili‘. Ne, napravili smo najbolje - ističe Baby Lasagna, kojeg smo pitali kako komentira glasove žirija koji su Švicarcu osigurali nedostižnu prednost.

 

- Meni je drago zbog glasova publike. Ja sam i ranije govorio: ‘Neće ti nikakav žiri dolaziti na koncerte, nego publika‘. Ukratko, sretan sam i zadovoljan. Bilo je super, bilo je napeto, drago mi je da smo završili drugi. Naravno, bilo bi mi draže da smo završili prvi. Mislim da smo dali sve od sebe i da je publika pokazala da smo učinili ipak nešto dobro. Mislim da se možemo ponositi ovim drugim mjestom. Ja se njime ponosim - izjavio je Baby Lasagna, koji je s "Rim Tim Tagi Dim" osvojio 547 bodova (210 od žirija i 337 od publike).

 

Pobjednik Nemo je s pjesmom "The Code" ukupno osvojio 591 bod (365 bodova žirija i 226 publike). Time se pokazalo da su kladionice dobro pogodile pobjednika (naime, naš Baby Lasagna na kladionicama je tjednima uvjerljivo vodio, u jednom trenutku tijekom same finalne večeri kvota za pobjedu bila mu je ogromnih 52 posto), ali ne i ukus žirija. Što o potonjem misli publika u Malmö Areni, bilo je jasno u trenutku kad se zbog glasnih zvižduka jedva razabralo što govori Martin Osterdahl iz EBU-a, koji je umjesto predstavnika nizozemske televizije (koja je digla ruke od Eurosonga nakon što je s natjecanja izbačen njihov predstavnik Joost Klein), pročitao glasove nizozemskog žirija.

 

Baby Lasagna o ukusu žirija nije želio raspredati, ali je iskoristio priliku da se zahvali svima koji su navijali za "Rim Tim Tagi Dim".

 

Nastavk teksta čitajte na linku.

 

(DEPO PORTAL/af)

 

 

BLIN
KOMENTARI