Novi skandal

Novi haos na Eurosongu: Četiri zemlje zaprijetile povlačenjem, jedna definitivno otpala

Showbizz 11.05.24, 20:36h

Novi haos na Eurosongu: Četiri zemlje zaprijetile povlačenjem, jedna definitivno otpala
Diskvalifikacija nizozemskog predstavnika glavna je vijest u medijima širom Evrope, a ovaj skandal bez presedana u eurovizijskoj povijesti izvukao je još “kostura iz ormara”

 

 

Samo sat vremena prije početka finala ovogodišnjeg Eurosonga čini se kako se o svemu priča osim o pjesmama.

 

Diskvalifikacija nizozemskog predstavnika glavna je vijest u medijima širom Evrope, a ovaj skandal bez presedana u eurovizijskoj povijesti izvukao je još “kostura iz ormara”.

 

Kako prenosi norveški VG, delegacije Irske, Ujedinjenog Kraljevstva, Portugala i Švicarske na jučer održanom sastanku sa predstavnicima EBU-a najoštrije su zaprijetili povlačenjem s natjecanja isprovocirani, kako se navodi, ponašanjem drugih delegacija.

 

O čemu tačno se radi nije poznato. Više informacija otkrili su na svom Instagram profilu irski predstavnici Bambie Thug. Oni su naveli kako su EBU-u iznijeli svoje pritužbe, te da ih je EBU “ozbiljno shvatio”.

 

U povlačenju Ujedinjenog Kraljevstva, Portugala i Švicarske čini se da nema istine budući da su se svi pojavili na generalnoj probi. No, s obzirom na sve neočekivane trenutke na ovogodišnjem Eurosongu, ne bi nas iznenadilo da do 21 sat dođe do novog preokreta.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI