Reakcija na Konakovićevo pisanje

Zahiragić: 'Ne laje pas radi sela, nego radi sebe'! Niko ga nije ni spomenuo u vezi sa akcijom 'Black tie 2', sam je sebe pronašao...

Front 08.05.24, 12:49h

Zahiragić: 'Ne laje pas radi sela, nego radi sebe'!  Niko ga nije ni spomenuo u vezi sa akcijom 'Black tie 2', sam je sebe pronašao...
Opet niko nije spomenuo Konakovića. Međutim, Konaković je opet sam sebe pronašao i jutros odgovara, veoma loše i neuvjerljivo doduše, ali izgleda da nema puno izbora nego da se koprca i još više tone u živo blato u koje se sam uvukao

 

 

Član SDA i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić na svom zvaničnom Facebook profilu prokomentirao je nove izjave Elmedina Konakovića, lidera NiP-a na račun Bakira Izetbegovića, lidera SDA.

 

Podsjetimo, Konaković je jutros na Facebook-u oštro prokomentirao Izetbegovića. Kazao je kako treba da objasni “zašto mu tepaju Bakir, Bake” u Sky aplikaciji.

 

Zahiragić je na sve ovo imao komentar.

 

- "Ne laje pas radi sela, nego radi sebe”.  Vidjet ćemo ko je ovdje pošten a ko je svašta radio. Da li je Milorad Dodik odlazio kod onoga Tite u Dubai ili nije odlazio? Ili sam ja odlazio kod bilo koga ko se bavi švercom droge ili je neko odavdje možda bio. To ćemo tek da vidimo.

 

I za to postoje slike i postoje dokazi, postoje stenogrami… Ja sam to sve pročitao i sve znam!

 

Evo da vidimo. A onaj kome taj Tito kako ga zovu, a vi znate ko je on nekim političarima je iz Federacije BiH platio avionske karte i za njega i za porodicu, plati boravak u Dubaiju i to nikom ništa?!” – izjavio je Dodik ispred Suda Bosne i Hercegovine u januaru ove godine.

 

Dan nakon ove izjave Konaković i “Trojka” odlaze u Laktaše (Bakince) i pristaju na sve dugogodišnje zahtjeve Čovića i Dodika, a zatim u medijima Konaković čak i priznaje da je Dodik mislio na njega kada je govorio o političarima iz FBiH koji imaju veze sa narkokartelom.

 

Dalje, Konakovića niko od pravosudnih organa nije ni spomenuo u vezi sa akcijom “Black tie 2”, ali on je on uprkos tome imao potrebu napraviti dvije press konferencije u Ministarstvu vanjskih poslova na tu temu, te zloupotrebiti tako važnu državnu instituciju za vršenje pritiska na pravosuđe.

 

Na tim pressovima bio je veoma nervozan, isto kao da je upravo on prvooptuženi”, kazao je.

 

Potom je dodao kako se Konaković pronašao i u jučerašnjem obraćanju Izetbegovića.

 

- Konačno, sinoć su Izetbegović i Kapidžić govorili o tome kako narko karteli nisu mogli doći do vrha SDA, što jasno vidi iz Sky prepiski dostupnih javnosti, ali da očigledno jesu došli do nekih drugih stranaka koje su finansirali i koje su im bile kanal do institucija. Opet niko nije spomenuo Konakovića. Međutim, Konaković je opet sam sebe pronašao i jutros odgovara, veoma loše i neuvjerljivo doduše, ali izgleda da nema puno izbora nego da se koprca i još više tone u živo blato u koje se sam uvukao. Zašto na ove medijske optužbe, pa i optužbe iz SDA, nisu reagovali Nikšić, Forto, Isak, Čović, Dodik, Stevandić, Nešić, Cvitanović, Čović, Kasumović, Kukić ili neki drugi od predsjednika stranaka koje su na vlasti?

 

Znate kako kaže naš narod: “Ne laje pas radi sela, nego zbog sebe.” Kada su u pitanju izdaje koje spominje Konaković, za koje neuvjerljivo kaže da je “pala priča o izdajama”, podsjećam i njega i javnost na dokument koji smo objavili na godišnjicu nametanja Vlade FBiH. 

 

I da, nazivanje Kapidžića ekspertom za narkotike ispod je nivoa, pa zbog toga imam potrebu istaći da obojicu lično poznajem ili sam barem poznavao, pa tako svjedočim da Kapidžić u životu nikada nije bio ekspert ni za narkotike ni za ljude koji se bave narkoticima, dok se za Konakovića to isto i ne bih usudio svjedočiti. Ono za šta Kapidžić očigledno jeste ekspert jeste prepoznavanje namjere pranja novca u građevini, što vam je značajno otežalo taj proces od kada se on pojavio na političkoj sceni, pa zbog toga i razumijem to što ga pokušavate lično diskredititati na jednom najprizemnijem nivou - napisao je Zahiragić.

 

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI