NAPUSTILA ALBANIJU ZBOG SUPRUGA

'Zakleo se na očevom grobu': Otkriveno šta je prethodilo nezapamćenoj tragediji i zašto je Alma odustala od razvoda

Hronika 07.05.24, 12:36h

'Zakleo se na očevom grobu': Otkriveno šta je prethodilo nezapamćenoj tragediji i zašto je Alma odustala od razvoda
Albanski Top Čenel, pozivajući se na članove njene porodice, navodi da je Alma otišla u Italiju u januaru da radi kako bi zaradila za izgradnju kuće za život sa djecom. Erdžis je međutim stalno zvao suprugu i molio je da se vrati

 

 

Alma Arazi, koja je sa troje djece skočila u Bojanu, odustala je od razvoda jer joj se suprug Erdžis zakleo da će prekinuti vanbračnu aferu koju je godinama imao!


Albanski Top Čenel, pozivajući se na članove njene porodice, navodi da je Alma otišla u Italiju u januaru da radi kako bi zaradila za izgradnju kuće za život sa djecom. Erdžis je međutim stalno zvao suprugu i molio je da se vrati, a jednom prilikom se navodno zakleo na očevom grobu da će prekinuti vanbračnu vezu koju je imao, prenosi Kurir.


- Alma je devet godina starija od Erdžisa. Imala je osnovno obrazovanje dok je Erdžis završio samo četiri razreda. Upoznali su se preko rođaka i nakon vjenčanja emigrirali u Njemačku. Tamo su živeli u slozi i dobili dvije kćerke. Prekretnica je bio povratak u Albaniju jer Erdžis više nije imao bliskost sa porodicom uprkos činjenici da su dobili treće dijete koje sada ima tri godine - navodi novinarka albanske televizije Dorjana Bezat.


Erdžis je prethodne tri godine navodno imao veze sa drugim ženama.


- Alma je vidjela u njegovom mobilnom telefonu fotografije i snimke koje je snimio sa prijateljima i pokazala ih sestrama. Rekla im je da pati što je njen muž to uradio. Htjela je da razvede i sa djecom otišla od kuće. Potom je emigrirala u Italiju u januaru. Tamo se zaposlila jer je htjela da sredi nedovršen sprat na kući da živi sa djecom. Djeca su ostala sa ocem i očevim bratom i njegovom ženom, jer Erdžis nije htio da joj da punomoćje da ih povede - navodi novinarka.


Alma se međutim vratila poslije mjesec dana.


- Erdžis ju je pozvao telefonom i zakleo se na očevom grobu da će prekinuti vanbračne veze i posvetiti se porodici. Vratila se u Albaniju samo zbog te zakletve - navodi novinarka.


Alma Arazi (39) i njeno troje djece, podsjetimo, navodno su izvršili samoubistvo skočivši u Bojanu. Ribar je u subotu uveče slučajno pronašao tijelo devetogodišnje djevojčice dok je tijelo osmogodišnjakinje izvučeno iz Bojane u ponedjeljak. Prema posljednjim informacijama, danas je pronađeno i tijelo četvorogodišnjeg dječaka, nakon tri dana potrage.


Erdžis je inače uhapšen u nedjelju zbog sumnje da izazvao samoubistvo supruge i djece.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI