NAKON STRAVIČNE TRAGEDIJE

Progovorila Almina porodica: 'Na telefonu svog muža vidjela je snimke 18-godišnjakinje... Živio je dvostruki život'

Hronika 06.05.24, 18:04h

Progovorila Almina porodica: 'Na telefonu svog muža vidjela je snimke 18-godišnjakinje... Živio je dvostruki život'
Rekao sam svojoj kćerki, vidiš da te više ne voli. Neka on nastavi sa svojim životom, a ti nastavi sa svojim. Ali ona mi je rekla da ne može donijeti takvu odluku - priča potreseni otac

 

 

Porodica Alme Bušati Arezi je u očajnoj potrazi za bilo kakvim informacijama o njoj i njenoj djeci.


Ekipa VoxNews je posjetila članove porodice Alme Arezi, te razgovarala s njenim ocem Azemom Bušatijem i sestrom Gentom.


U međuvremenu, sa suzama u očima, ministar unutrašnjih poslova Albanije Taulant Balla je saopćio bolnu vijest o pronalasku beživotnog tijela drugog djeteta.


Oni su, posebno sestra, bili svjesni cijele situacije koja se događala unutar četiri zida, gdje su živjeli Alma, Ergis i njihovo troje maloljetne djece.


Kako piše VoxNews, sve je počelo davno, kada je Ergis započeo vanbračnu vezu s djevojkom mnogo mlađom od njega.


Za vezu je saznala samo njegova žena i ista je nakon toga prekinuta. Ali nastavilo se... Vrhunac je bio kada je Ergis započeo još jednu vezu, ovoga puta sa 18-godišnjom djevojkom. Dugo je živio dvostruki život.


Almina sestra Gentu kaže da je ona dugo vremena bila svjesna života koji je njen suprug vodio, ali je odlučila da ga prihvati radi ljubavi i djece.


Genta opisuje svog šuraka, Ergisa, kao čudnog čovjeka. Imao je drugačiji odnos sa svojom ženom, odnosno sa njenom sestrom, ali i sa svojom djecom. On ih je, prema cijeloj porodici Bušati, veoma volio. Ali ljubav prema Almi izblijedila je tokom godina. Izvan kamera, Almin otac, Azem Bušati, rekao je:


- Rekao sam svojoj kćerki, vidiš da te više ne voli. Neka on nastavi sa svojim životom, a ti nastavi sa svojim. Ali ona mi je rekla da ne može donijeti takvu odluku, jer ne dolazimo iz porodice gdje se tako postupa. 
Naučeni smo da umremo s onim s kim se vjenčamo. Rekao sam joj da je dobro da napravi korak prije nego što bude kasno, jer priče poput ove loše završavaju - prenosi  VoxNews.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI