iznenadit ćete se

Mnogi ovo ne znaju: Daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna pomoć tokom ljeta

Auto & Dom 03.05.24, 18:47h

Mnogi ovo ne znaju: Daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna pomoć tokom ljeta
Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

 

 


Jeste li se ikada zapitali čemu još služe gumbi na privjescima za ključeve automobila? O funkciji za otključavanje i zaključavanje vjerojatno ne razmišljate puno, ali tu je još jedna super značajka - iznenadit ćete se što radi.


Držanje gumba samo nekoliko sekundi omogućuje lagano spuštanje svih prozora odjevnom. Kad prestanete držati gumb, prozori će se prestati spuštati.


Ova je opcija super ljeti kad auto 'zakuha'.


- Mnogi modeli automobila imaju ugrađenu skrivenu opciju unutar privjeska za ključeve koja je nepoznata većini vozača. Stojeći ispred vozila, držite pritisnut gumb za otključavanje na ključevima automobila i prozori će se početi lagano spuštati - izjavili su stručnjaci iz LeaseCara, piše the Daily Star.


- Ima i još par načina ove opcije. Ako nije samo držanje gumba za otključavanje, pokušajte jednom pritisnuti tipku za otključavanje, otpustiti je i zatim ponovno pritisnuti kako biste aktivirali ovu daljinsku opciju - predlažu.


Ovaj odličan mali trik mogao bi puno značiti ​​s ulaskom u toplije mjesece, kako biste pustili vrućinu iz auta prije nego uđete u njega.


No, osim otvaranja, tu je i zatvaranje na sličan način.


- Držanjem gumba za otključavanje otvarate prozore na vašem automobilu, dok ih držanjem gumba za zaključavanje zatvarate - otkrili su stručnjaci za motore.


To je ujedno praktično ako ste neki od prozora ostavili otvoren, na izlasku, a ne želite više ulaziti u automobil - držanjem tipke za zaključavanje svi koji su otvoreni će se odmah krenuti zatvarati.


- Ovo je idealno tijekom toplijih mjeseci kako biste izbjegli ulazak ravno u vrući automobil. Ovaj trik funkcionira na mnogo različitih modela i nije ograničen na jednog proizvođača. Sve što trebate učiniti je pritisnuti tipku za otključavanje na privjesku za ključeve i prozori vašeg automobila će se početi spuštati dok stojite izvan vozila - tumači.


No, ne zaboravite zatvoriti prozore kad odlazite iz auta, sjetite se da su i stražnji otvoreni, piše the Daily Star.

 

(Večernji/DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI