FOTO/ Zajednička akcija u krugu fabrike

'Ubaci otpad u koš, ne budi loš': Eko život i DITA 1977 obilježili Dan planete Zemlje

Hronika 30.04.24, 12:29h

Kompanija DITA ovim projektom je još jednom pokazala da je društveno odgovorna firma koja, pored titule pouzdanog partnera, akcenat stavlja i na zaštitu i očuvanje životne sredine

 

 


DITA 1977 već dugi niz godina na tržištu s ponosom nosi titulu pouzdanog partnera zahvaljujući posvećenosti vrhunskom kvalitetu proizvoda.


U svakom koraku svog poslovanja, DITA 1977 je predana održivom razvoju i društvenoj odgovornosti.


U partnerstvu sa operaterom Eko život d.o.o. Tuzla, DITA 1977 je preduzela konkretna djela kako bi smanjila distribuciju ambalažnog otpada na tržište.


Zahvaljujući inovativnom pakovanju, DITA proizvodi sada sadrže čak 85% manje plastike u poređenju s klasičnom ambalažom, što ima značajan pozitivan utjecaj na smanjenje ukupne količine plastičnog otpada.


Nastavak zajedničke saradnje ulaganjem u dizanje svijesti, DITA i Eko život obilježili su Dan planete Zemlje akcijom sadnje na zelenim površinama u krugu fabrike i postavljanjem info tabli - kako pravilno odvajati ambalažni otpad i sa ekološkim porukama.


Kompanija DITA ovim projektom je još jednom pokazala da je društveno odgovorna firma koja, pored titule pouzdanog partnera, akcenat stavlja i na zaštitu i očuvanje životne sredine.


DITA 1977 i Eko život d.o.o. Tuzla zajedničkim snagama pokazuju pozitivne primjere budućim generacijama.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI