Sramotno ponašanje ubice

Adem Šuman se danas cirkuzao u sudu, prijatelji ga snimali za društvene mreže

Hronika 25.04.24, 18:20h

Adem Šuman se danas cirkuzao u sudu, prijatelji ga snimali za društvene mreže
Šumanu je pritvor produžen jer bi boravkom na slobodi postojala opasnost od bjekstva, da bi mogao utjecati na svjedoka, prikriti dokaze, ali i što bi njegovim puštanjem došlo do uznemirenja javnosti

Ademu Šumanu, ubici nevinog Farisa Pendeka, danas je produžen pritvor na još tri mjeseca, a kako se vidi na snimcima koji su objavili njegovi prijatelji, on se danas cirkuzao u sudu, prenosi Crna hronika.

 

Na snimcima se vidi kako Šuman sa osmijehom na licu pozdravlja prijatelje koji su ga došli podržati.

 

Podsjećamo, prijatelji mu pružaju podršku jer je 28. januara ove godine hicem iz pištolja ubio Farisa Pendeka.

 

Šumanu je pritvor produžen jer bi boravkom na slobodi postojala opasnost od bjekstva, da bi mogao utjecati na svjedoka, prikriti dokaze, ali i što bi njegovim puštanjem došlo do uznemirenja javnosti.


Podsjećamo i to da su osumnjičeni pomagači Mersim Saljević i Elmedin Gradišić ranije pušteni na slobodu.

 

Šuman je optužen za ubistvo Farisa Pendeka i tereti se za bezobzirno nasilničko ponašanje.

 

On je kobnog 28. januara vozio svoj Peugeot 308 iza vozila u kojem su bili mladići Danis, Berin, Eman i ubijeni Faris Pendek, “koji nije uspio progovoriti ni riječ”.

 


Šuman je vozilom stao paralelno s njima i mahao rukama. Oni su otvorili prozor i pitali šta je problem? On je tada s mjesta vozača preskočio na mjesto suvozača, kroz prozor svog auta udario Emana pesnicom, a potom iz kasete izvadio crni pištolj i udario vozača kundakom, zatim je uperio pištolj u Emana, koji se sageo, ispalio je metak koji je pogodio Farisa, koji je sjedio iza njega, a koji je usljed toga vrlo brzo preminuo.

 

Nakon ubistva je pokušao pobjeći, ali se ubrzo predao zato što je već bio otkriven, a Gradišić ga je zvao i rekao da mu policija pretresa kuću.

 

Video pogledajte na linku.

 

(DEPO PORTAL/af)

 

 

BLIN
KOMENTARI