oglasio se i ministar

Ramo Isak o hapšenjima: Malo mi je ovo neozbiljno... Šta se čekalo godinama? To je trebalo odmah riješiti ako je bilo dokaza

Hronika 22.04.24, 13:24h

Ramo Isak o hapšenjima: Malo mi je ovo neozbiljno... Šta se čekalo godinama? To je trebalo odmah riješiti ako je bilo dokaza
Dakle, to su informacije koje sam dobio od operativaca. Znači trenutno nije niko uhapšen, a šta će biti vidjeti ćemo. Izuzeta je određena dokumentacija iz FUP-a", naveo je Isak

 

 

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak kazao je da još niko nije uhapšen od uposlenika FUP-a, ali da se saslušavaju.


"Bio sam kod Vahidina Munjića, u prusustvu pripadnika SIPA-e i MUP-a KS. Obavili smo razgovor, pitao sam ih je li iko od pripadnika FUP-a uhapšen, rekli su mi da još niko nije uhapšne, da traju pretres. Poslije toga ide saslušanje i Tužilaštvo BiH nakon toga donosi odluku.


Dakle, to su informacije koje sam dobio od operativaca. Znači trenutno nije niko uhapšen, a šta će biti vidjeti ćemo. Izuzeta je određena dokumentacija iz FUP-a", naveo je Isak za Novu TV, a prenosi Raport..


On je rekao da je v.d. direktora FUP-a Vahidin Munjić bio u svojoj kancelariji, gdje su bili i pripadnici SIPA-e i MUP-a KS.


Isak je dalje kazao da će policija u FBiH i dalje imati povjerenje građana jer ima rezultate.


"Da li je neko napravio grešku, ne znam. Taj predmet je star tri-četiri godine. Ja sam tada bio delegat u Domu naroda pa ne znam. Malo mi je ovo neozbiljno da ovo traje toliko godina. Ovo je trebalo riješiti odmah ako je bilo dokaza i informacije da je nešto bilo nezakonito", naveo je Isak.


(DEPO PORTAL/jk)

BLIN
KOMENTARI