Udarac

Američke sankcije se znatno osjete: SDS uposlenike poslao na biro, blokirani im računi!

Front 21.04.24, 13:25h

Američke sankcije se znatno osjete: SDS uposlenike poslao na biro, blokirani im računi!
Miličević je rekao da nema drugog načina isplate ličnog dohotka, osim preko računa

 

 

Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je danas da je ta stranka zbog gašenja računa SDS-a i onemogućenog platnog prometa usljed američkih sankcija odlučila da službenike zaposlene u toj stranci uputi na Zavod za zapošljavanje kako bi ostvarili određeni dio ličnog dohotka koje ih sleduje po zakonu.

 

 - Radnici su, da ne bi izgubili svoje pravo koje mogu da ostvare na birou rada kroz određeni procenat ličnog dohotka, plaćene poreze i doprinose, dobili ugovore o rješenju o otkazu da bi mogli da se prijave na biro da ne bi izgubili to pravo jer postoje zakonski rokovi za prijave - rekao je Miličević Srni.

 

On očekuje da će u tom međuprostoru, dok budu na birou, a taj period će zavisiti od ostvarenog radnog staža, biti riješen problem njihovog finansiranja preko zakonom definisanih načina, što stranku sleduje preko lokalnih i republičkih budžeta od odbornika i poslanika, s obzirom da je to novac koji je i služio za isplatu ličnih dohodaka radnicima.

 

Miličević je rekao da nema drugog načina isplate ličnog dohotka, osim preko računa.

 

 - Dakle to je razlog zašto je to tako, a razliku u plati, jer je to niži lični dohodak na birou nego ovaj regularni, nastojaćemo da im refundiramo na drugi način i to nije nova vijest -  rekao je Miličević.

 

Račun SDS-a ugašen je 29. marta. SDS je od 2004. godine na crnoj listi američke Kancelarije za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva finansija.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI