je li slučajnost?

Kako je iznenada nestala kompletna dokumentacija Gavrankapetanovića?

Hronika 18.04.24, 13:53h

Kako je iznenada nestala kompletna dokumentacija Gavrankapetanovića?
Rimac zasigurno pod velikim politilim pritiskom, iako svjestan da čini pogrešku, još nije ‘aminovao’ odluku kojom se prof. dr. Ismet Gavrankapetanović imenuje za prvog čovjeka najveće zdravstvene ustanove u BiH

I dok Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i dalje nema zvanično imenovanog generalnog direktora, čiju funkciju kao vršilac dužnosti već nekoliko mjeseci obnaša Alen Pilav, ministar zdravstva FBiH Nediljko Rimac (HDZ 1990) čini se nastoji po svaku cijenu prolongirati ili bolje rečeno ignorirati odluke zvaničnih tijela.

 

Rimac zasigurno pod velikim politilim pritiskom, iako svjestan da čini pogrešku, još nije ‘aminovao’ odluku kojom se prof. dr. Ismet Gavrankapetanović imenuje za prvog čovjeka najveće zdravstvene ustanove u BiH.

 

Napomenut ćemo tek da je Upravni odbor KCUS-a čak tri puta potvrđivao ranije donesenu odluku za imenovanje Gavrankapetanovića za generalnog direktora. I ne samo to, već i brojni drugi sastanci održani u proteklih nekoliko mjeseci, na kojima je sugerisano da se odluka treba prihvatiti, Rimac je opet sve ignorirao, napuštao sjednice…

 

Prema informacijama do kojih je došao Hayat.ba, ponovo bi danas  trebala zasjedati komisija da, po ko zna koji put, utvrđuje da li je ili nije, Gavrankapetanović uistinu najpodobnija osoba za tu funkciju.


Također, nezvanično je potvrđeno da je odjednom nestala kompletna dokumentacija profesora Gavrankapetanovića koja je jasno pokazivala da ne postoje nikakve prepreke za njegovo imenovanje.

 

(DEPO PORTAL/af)

 

 

BLIN
KOMENTARI