NOVI CIRKUS U SUDNICI

Završeno ročište u Sudu BiH: Saslušana su dva svjedoka, Dodik čitao knjigu?!

Front 17.04.24, 15:17h

Završeno ročište u Sudu BiH: Saslušana su dva svjedoka, Dodik čitao knjigu?!
Tokom ročišta Dodik je čitao knjigu, a na pitanje sutkinje Sene Uzunović, ko je sve prisutan u sudnici, predsjednik RS je, čitajući knjigu, samo podigao ruku i na taj način potvrdio da je prisutan

Milorad Dodik, predsjednik bh. eniteta RS-a, danas je na ročištu u Sudu BiH, gdje se vodi postupak protiv njega i Miloša Lukića, v. d direktora Službenog glasnika Republike Srpske, rekao da Tužilaštvo BiH nema nikakve dokaze.

 

- Pravi se improvizacija suđenja. Ovo je improvizacija cijelog slučaja, rekao je Dodik. Dodao je i to dokaz zlih namjera Tužilaštva BiH.

 

Tokom ročišta Dodik je čitao knjigu, a na pitanje sutkinje Sene Uzunović, ko je sve prisutan u sudnici, predsjednik RS je, čitajući knjigu, samo podigao ruku i na taj način potvrdio da je prisutan.

 

Na današnjem ročištu saslušani su Vladimir Janković i Mila Devušić, bivši direktori Službenog glasnika Republike Srpske. Janković je rekao da je funkciju vršica dužnosti direktora obavljao dva dana, te da je iz zdravstvenih razloga podnio ostavku, kao i zbog činjenice da je shvatio da ovaj poziv nije za njega jer ne odgovara njegovoj stručnoj spremi.   


Devušić je tokom saslušanja prezentovala način na koji se akti pripremaju da bi se objavili u Službenom glasniku.

 

(Oslobođenje/DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI