scene iz geta

Stanari na Grbavici zabrinuti: Ovisnici žive u garažama, narkotici se konzumiraju na igralištima u blizini dvije škole

Hronika 17.04.24, 11:01h

Stanari na Grbavici zabrinuti: Ovisnici žive u garažama, narkotici se konzumiraju na igralištima u blizini dvije škole
Građani kažu da policija nakon prijava obiđe naseljene garaže ali da se konkretno ništa ne dešava, upozoriće kažu i Vijeća roditelja u školama Kovačići i Grbavica 1 kako bi zatražili adekvatnu reakciju socijalnih i sigurnosnih službi

 

 

Brojni građani sarajevskog naselja Grbavica, naročito u dijelu oko Šumarskog fakulteta već mjesecima imaju problem jer se u garažama koje pretežno obiju ili iznajme nastanjuju ovisnici, piše N1.


Jedan od vlasnika garaža u kojoj se okupljao veliki broj ovisnika ostao je frapiran kada je shvatio šta se dešava u objektu koji je u njegovom vlasništvu.


“Osobe koje su očigledno ovisnici o teškim drogama i pretežno su romske nacionalnosti bespravno su ušle u objekat, ostao sam šokiran kada sam shvatio šta se dešava, policiji i komšijama kazali su da su garažu iznajmili” kazao je za N1 jedan uznemireni građanin.


U blizini objekata nalaze se dvije osnovne škole i veliki broj djece cirkulira u tom dijelu naselja.


“Potencijalno su problematicni, jer su izgleda i ovisnici – jedan od komšija ih je uočio da konzumiraju narkotike u sred dana iza zgrade. Policiju smo zvali više puta, patrola je bila jučer kada je od vlasnika prve garaže koju su obili uzeta izjava. Patrola je rekla da ih ponovo kontaktiramo ako ih uočimo u blizini”, izjavila je jedna od stanarki.


Građani kažu da policija nakon prijava obiđe naseljene garaže ali da se konkretno ništa ne dešava, upozoriće kažu i Vijeća roditelja u školama Kovačići i Grbavica 1 kako bi zatražili adekvatnu reakciju socijalnih i sigurnosnih službi.


Građani apeluju i na vlasnike garaža da prilikom iznajmljivanja garaža obrate pažnju kome daju ključeve u ruke, a ako garaže ne koriste da ih povremeno obiđu kako bi provjerili šta se u njima dešava.


Takođe osobe koje konzumiraju narkotike okupljaju se i na igralištu koje se nalazi iza Šumarskog fakulteta a mnogo problema djeci koja idu u školu predstavljaju i nepropisno parkirani automobili. Roditelji su s pravom zabrinuti. Na potezu je policija.


(DEPO PORTAL/jk)

BLIN
KOMENTARI