Hrvatski predsjednik

Milanović glasao, pa opleo: 'Schmidt je njemačka bubašvaba, Dodik je predstavnik Srba i to je bitno...'

Front 17.04.24, 10:52h

Milanović glasao, pa opleo: 'Schmidt je njemačka bubašvaba, Dodik je predstavnik Srba i to je bitno...'
Milanović se u svom obraćanju dotakao i BiH, te visokog predstavnika Christiana Schmidta, kojeg je nazvao "njemačkom bubašvabom"

 

 

U Hrvatskoj se danas održavaju parlamentarni izbori, a jedan od kandidata za premijera susjedne nam zemlje, aktuelni predsjednik Zoran Milanović, glasao je na biračkom mjestu u Osnovnoj školi "Petra Zrinskog" u Zagrebu, javlja Avaz.

 

Nakon što je glasao, obratio se i medijima. Nije propustio prozvati aktuelnog hrvatskog premijera i svog rivala, Andreja Plenkovića.

 

- Imate premijera koji ni danas nije odolio kršiti tu simboličnu izbornu šutnju, divljati i pričati gluposti o kršenju ustava, poštivanju zakona. Za pješački da, ali krivični zakon ne - kazao je Milanović. 

 

Milanović se u svom obraćanju dotakao i BiH, te visokog predstavnika Christiana Schmidta, kojeg je nazvao "njemačkom bubašvabom".

 

- Mogu puno bolje, ali dok imaju nekakve njemačke isprašene bubašvabe, znam ovo zvuči oštro, ali to je upravo to. Ne može se to zvati drugačije. Naši preci pamte kolonijalnu upravu u BiH. Srbima nije valjala od početka, a na kraju nije valjala ni Hrvatima i Bošnjacima. To je kolonizacija, ali ne na steroidu, nego na C vitaminu - kazao je Milanović, pa dodao: 

 

- Što se tiče Dodika, on pretjeruje. Svaki put ga prijateljskim upozorim da to ne radi. On je predstavnik Srba, to je jako bitno. On nije postavljen kao totalni anonimac, kao dogovor ljudi koje ne poznajemo i zacario se nasred Sarajeva i tamo mu se dolazi na megdan i čeka se sabah sa šejtanom. On je nasilu tamo uguran. 

 

Milanović je naglasio da Rezoluciju o Srebrenicu podržava, kao i članstvo Kosova u Vijeću Evrope.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI