otkrio detalje

Dženan Lončarević prvi put progovorio o razvodu: Ne izbacujem ženu iz kuće!

Showbizz 16.04.24, 18:40h

 Dženan Lončarević prvi put progovorio o razvodu: Ne izbacujem ženu iz kuće!
Ovaj sudski postupak za razvod braka predstavlja samo formalizaciju činjenice da između bračnih drugova ne postoji zajednica života već dugi niz godina, naglašeno je

 


Dženan Lončarević oglasio se prvi put za Kurir nakon što je u javnosti odjeknula vijest da se razvodi od supruge Samire Lončarević. Saopštenje koje nam je muzičar poslao preko advokata Željka Ristića prenosimo u potpunosti:

 

- Obraćam vam se ovim putem kao punomoćnik Dženana Lončarevića, o čemu prilažem punomoćje za zastupanje, saglasno odredbaina Zakona o javnom informisanju, član 94 koji reguliše pravo na odgovor na informaciju. Naime, u posljednjih nekoliko dana moj klijent je uočio svakodnevnu, izrazitu medijsku aktivnost štampanih i elektronskih medija, a vezano za brakorazvodni postupak koji je u toku između Dżenana Lončarevića i Samire Lonćarević.

 

U tom smislu sam od strane Dženana Lončarevića, u svojstvu njegovog advokata, ovlašten da uputim ovo sopštenje za medije, uz napomenu da se nakon ovog saopštenja moj kijent, a ni ja nećemo više obraćati ni medijima ni javnosti, imajiići prije svega u vidu lični stav, a i način života mog klijenta, kome je, tokom cijele njegove profesionalne karijere, svojstveno da svoju privatnost maksimalno cijeni i istu ne iznosi u javnost.


Tačno je da je dana 28.02.2024. godine, nakon neuspiješnih razgovora o sporazumnom razvodu braka, preko punomoćnika, Osnovnom sudu u Prijepolju, Dženan Lončarević podnio tužbu za razvod braka od Samire Lončarević, sa prijedlogom da sud brak razvede, odluči o povjeravanju zajedničkog maloljetnog djeteta jednom od roditelja, kao i da odredi doprinos za izdržavanje zajedničkog maloletnog djeteta.

 

Ovaj sudski postupak za razvod braka predstavlja samo formalizaciju činjenice da između bračnih drugova ne postoji zajednica života već dugi niz godina.

 

Ovaj sudski postupak je samo i isključivo postupak za razvod braka, povjeravanje zajedničkog maloletnog djeteta na brigu i staranje i određivanje novačnog iznosa na ime doprinosa za izdržavanje.

 

Ovaj sudski postupak ne predstavlja postupak za diobu bračne tekovine i u ovom postupku sud neće raspravljati o tome šta predstavlja bračnu tekovinu i koliki mogu biti udijeli bračnih drugova u njenom sticanju.

 

U tom smislu bez osnova i značaja su natpisi u medijima koji se ovih dana pojavlju, a tiču se izjava jedne od parničnih strana vezano za zajedničku imovinu bračnih drugova i njenu podjelu. Isti predstavljaju vid pritiska na mog klijenta sa vjerovatnim ciljem da mu nanesu štetu, stvore kod onih koji prate njegov rad loš utisak o njemu kao osobi i konačno da naškode njegovom profesionalnom ugledu, imajući u vidu da je Dženan Lončarević javna ličnost.

 

Posebno napominjemo da između parničnih stranaka nikad nije bilo riječi o bilo kakvom iseljenju ili “izbacivanju” iz porodične kuće, kako tokom trajanja sudskog postupka tako ni nakon njegovog okončanja.

 

Činjenica je da se nakon podnošenja tužbe, punomoćnik Dženana Lončarevića obraćao postupajućoj sudiji kao i Predesdnici i Osnovnog suda u Prijepolju, a zbog činjenice da nakon podnošenja tužbe predmet nije bio dostavljen Centru za socijalni rad u Prijepolju, koji po službenoj dužnosti postupa kada razvodi brak u kome ima maloletne djece. Zahtjev Dżenana Lončaravića se odnosio na to da sud preduzme zakonom propisane radnje, i zakaže ročište u ovoj pravnoj stvari.

 

Nakon ovog obraćanja zakazano je prvo ročiste u ovoj pravnoj stvari za 23.07.2024.godine, dakle gotovo 5 (pet) mjeseci nakon podnesene tužbe.

 

Neosnovane su tvrdnje da Dženan Lončarević iz bilo kog razloga želi da ovaj postupak bude završen brzo ili prekoredno.

 

Imajući u vidu dug period u kojem zajednica života između bračnih drugova ne postoj i, mom klijentu nije bitno ni u kom smislu trajanje brakorazvodnog postupka kao ni formalizacija sudskog epiloga ovog braka, koja će se u nekom trenutku i desiti.

 

U tom smislu ovo saopštenje predstavlja želju Dženana Lončarevića da pred medije i javnost iznese činjenice koje su nesporne i da ukaže na to da osim njegovog imena koje je dobro poznato javnosti ne postoj i više ništa što bi bi ovaj sudski postupak razlikovalo od bilo kog drugog sudskog postupka za razvod braka čiji akteri su lica koja nisu šire poznata javnosti.

 

Nakon ovog saopštenja neće biti novih obraćanja od strane Dženana Lončarevića, ni u medijima, ni javnosti - navedeno je u saopštenju.

 

 

(DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI