Odluka saveza

Savo Milošević više nije selektor, poznato ko bi ga mogao naslijediti

Sport 16.04.24, 15:13h

Savo Milošević više nije selektor, poznato ko bi ga mogao naslijediti
Zeljković je ranije izjavljivao kako Barbarez nikada neće biti selektor dok je on predsjednik N/FS BiH, pa saradnja sa Barbarezom i dalje nije sto posto sigurna

 

 

Savo Milošević više neće biti selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, saznaje N1.

 

Za našu medijsku kuću potvrđeno je kako su čelnici N/FS BiH obavili razgovor sa sada već bivšim selektorom oko produženja saradnje, a zaključak je bio da Savo Milošević želi nove izazove, a savez dugoročnije rješenje na klupi selekcije koja ima dosta veliki broj mladih igrača.

 

Milošević je na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine bio tek pet mečeva, od kojih je dobio samo jedan, onaj protiv Lihtenštajna na gostujućem terenu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se održati u junu ove godine u Njemačkoj.

 

Zvjezdan Misimović i Izvršni Odbor N/FS BiH imat će, dakle, težak posao da pronađu selektora koji će na duže staze, kako je te u intervjuu za N1 rekao predsjednik N/FS BiH Vico Zeljković, ispratiti novu plejadu mladih igrača koja bi u roku od dvije do četiri godine mogla napraviti određeni rezultat.

 

- Moramo vidjeti šta i kako dalje. Već smo napravili i određene analize, a javnost je iritiralo mijenjanje selektora. To smo radili iz dobre namjere, ali nije uspjelo. Sada smo stava da kada u budućnosti budemo tražili selektora to će biti višegodišnji ugovor za naredna 2-3 ciklusa. Na taj način ćemo izaći pred sportsku javnost i prezentirati sve ciljeve kada je u pitanju reprezentacija - rekao je predsjednik N/FS BIH Vico Zeljković u nedavnom intervjuu za N1..

 

Prvi kandidat, prema onome što je potvrđeno za N1, jeste Sergej Barbarez, koji bi bio okružen nekim od najvećih legendi bh. fudbala poput Emira Spahića.

 

Zeljković je, ranije međutim, izjavljivao kako Barbarez nikada neće biti selektor dok je on predsjednik N/FS BiH, pa saradnja sa Barbarezom i dalje nije sto posto sigurna.

 

No, do kontakta i sastanka oči u oči je došlo, i pregovori su u toku.

 

Ko god bude novi selektor, imat će težak zadatak da se suprotstavi našim sljedećim protivnicima u prijateljskim susretima i u Ligi Nacija, budući da reprezentacija Bosne i Hercegovine igra prijateljske susrete sa Italijom i Engleskom početkom juna, te sa selekcijama poput Njemačke, Mađarske i Nizozemske u Ligi nacija početkom septembra 2024. godine.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI