objavljeno i ime

U Hrvatskoj 'pao' poznati haker iz BiH: Kompjuterskim kriminalom bavio se i kod nas, na meti imao i pravna i fizička lica

Hronika 16.04.24, 11:35h

U Hrvatskoj 'pao' poznati haker iz BiH: Kompjuterskim kriminalom bavio se i kod nas, na meti imao i pravna i fizička lica
Za njim je inače Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ranije raspisalo potragu

 

 

Banjalučki haker Aljoša Borković uhapšen je u Hrvatskoj zbog više krivičnih djela kompjuterskog kriminala, potvrđeno je za “Nezavisne novine”.


Za njim je inače Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ranije raspisalo potragu.


Kako je saopšteno iz MUP-a Srpske navodeći inicijale, obavješteni su od strane Nacionalne jedinice EUROPOL-a Republike Hrvatske da je A.B. iz Banjaluke uhapšen 28.03.2024. godine u Hrvatskoj.


Njemu je 29.03.2024.godine Opštinsko državno tužilaštvo u Sisku određen istražni pritvor u trajanju od najduže mjesec dana zbog osnovane sumnje da je počinio više krivičnih djela iz oblasti kompjuterskog kriminaliteta.


“Podsjećamo, MUP Republike Srpske je u ranijem periodu Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostavilo više izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv lica A.B. zbog počinjenih više krivičnih djela iz oblasti kompjuterskog kriminaliteta ali i drugih krivičnih djela bliže opisanih Krivičnim zakonikom Republike Srpske, izvršenih na štetu više pravnih i fizičkih lica iz BiH, ali i Hrvatske”, navode iz MUP-a RS.


O rezultatima izvršenih provjera obaviješten je postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

 

(DEPO PORTAL/jk)

BLIN
KOMENTARI