UŽAS BLISKOG ISTOKA

Netanyahu povukao (ne)očekivan potez, Izrael upravo objavio: Odgovorit ćemo na napad Irana!

Front 15.04.24, 21:00h

Netanyahu povukao (ne)očekivan potez, Izrael upravo objavio: Odgovorit ćemo na napad Irana!
I danas je sazvan ratni kabinet, a kako javljaju mediji, na njemu se vodila žestoka rasprava budući da neki zagovaraju brz odgovor, dok drugi traže deeskalaciju situacije. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu povukao je nakon ratnog kabineta neočekivan potez, javlja BBC

 

 

Iran je ovog vikenda prvi put u povijesti izravno napao Izrael sa svog teritorija, pri čemu su lansirali više od 300 dronova te balističkih i krstarećih raketa. Izrael tvrdi da ih je uz pomoć saveznika srušio oko 99%.


UN i Amerika pozivaju na suzdržanost, ali Izrael će sigurno odgovoriti na iranski napad. Pitanje je kada i kako, ali nema sumnje da će odgovor biti značajan.


Iranski napad na Izrael s preko 300 dronova, krstarećih i balističkih projektila završen je bez težih posljedica nakon što ih je većina presretnuta i oborena. 


I danas je sazvan ratni kabinet, a kako javljaju mediji, na njemu se vodila žestoka rasprava budući da neki zagovaraju brz odgovor, dok drugi traže deeskalaciju situacije. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu povukao je nakon ratnog kabineta neočekivan potez, javlja BBC. Pozvao je čelnike svih oporbenih stranaka na sigurnosni brifing u Tel Aviv. Izrael je objavio da će odgovoriti na napad, ali nisu objavili kako.


Bijela kuća: Iranske tvrdnje da su nas upozorili o napadu 72 sata prije su laž!


Iranski napad je spektakularno propao, kazali su iz Bijele kuće. 


"Ovaj napad nije uspio jer su ga porazili Izrael, Sjedinjene Države i koalicija drugih partnera posvećenih obrani Izraela", kažu. 


Također tvrde da su iranske tvrdnje da su poslali upozorenje o napadu 72 sata prije lažne.


Izrael upravo objavio: Odgovorit ćemo na napad!


Načelnik stožera IDF-a upozorio je da će biti odgovora na iranski napad velikih razmjera.


Izraelski ratni kabinet održao je danas svoj treći sastanak u 48 sati, nakon čega su mediji objavili da je cilj Izraela nauditi Iranu bez izazivanja sveopćeg rata. Izvješća su također sugerirala da Izrael želi krenuti u akciju protiv Irana u koordinaciji sa SAD-om - iako je Amerika rekla da neće biti uključena u protuofenzivu na Iran.


"Izrael će napraviti sve što je potrebno kao odgovor na napad", objavio je IDF, prenosi Index.hr, o čemu više možete čitati ovdje

 


(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI