FOTO/ od danas je više nema

Dosta je bilo 'ciganije' u centru Sarajeva: Uklanja se bespravno postavljena bašta 'Cipi-Ripi' u Ferhadiji

Biznis Klub 15.04.24, 20:06h

Dosta je bilo 'ciganije' u centru Sarajeva: Uklanja se bespravno postavljena bašta 'Cipi-Ripi' u Ferhadiji
S obzirom na to da investitor nije postupio u roku koji mu je dat da izvrši uklanjanje, inspekcija je donijela Zaključak o dozvoli izvršenja, te je danas inspekcija pristupila prinudnom uklanjanju objekta. Općina Stari Grad će poduzeti Zakonom utvrđene radnje u svrhu naplate troškova uklanjanja

 

 

Počelo je uklanjanje bespravno postavljene bašte u ulici Ferhadija, objavljeni je na FB stranici Općine Stari grad u Sarajevu.

 
Kako se navodi u pojašnjenju, nakon provedenog postupka i odbijene žalbe investitora od strane drugostepenog organa, danas je Služba za inspekcijske poslove Općine Stari Grad pristupila uklanjanju montažno-demontažnog objekta - slobodnostojeće ljetne/zimske bašte investitora “Cipi-Ripi”.


Inspekcija je naložila investitoru “MERCATO GROUP” d.o.o. Sarajevo, koji je rješenjem suda preimenovan u privredno društvo “Cipi Ripi” d.o.o. Sarajevo da ukloni privremenu baštu, te da vrati lokalitet u stanje prije postavljanja. 


S obzirom na to da investitor nije postupio u roku koji mu je dat da izvrši uklanjanje, inspekcija je donijela Zaključak o dozvoli izvršenja, te je danas inspekcija pristupila prinudnom uklanjanju objekta. Općina Stari Grad će poduzeti Zakonom utvrđene radnje u svrhu naplate troškova uklanjanja. 


Navedeni objekat nije jedini za koji se vodi inspekcijski postupak. U toku je postupak vezano za bespravni montažno-demontažni objekat na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović, kod Ekonomskog fakulteta,  u kojem je smješten Fan shop Fudbalskog kluba Sarajevo. Nakon što se utvrde sve činjenice u ovom slučaju, javnost će biti blagovremeno informisana - navedeno je iz Općine Stari Grad. 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI