KANTONALNI SUD U SARAJEVU

Poznat i razlog: Odgođeno ročište Senahidu Memiću

Hronika 15.04.24, 17:37h

Poznat i razlog: Odgođeno ročište Senahidu Memiću
Na ročište su pristupili Jasmir Muratović i Mirna Avdibegović, predstavnici pravnog lica “Panamera”, te Marjan Krešić, predstavnik “Malak Group“

 

 

 


Suđenje bivšem načelniku Općine Ilidža Senaidu Memiću i još četvero zaposlenih u ovoj instituciji, koji se terete za zloupotrebu položaja, odgođeno je zbog nedolaska optuženog Amira Arnautovića, a tužiteljica Kantonalnog tužilaštva KS je kazala da nije vidjela da su došli i pozvani svjedoci, piše Detektor.

 

Advokat Muhidin Kapo je kazao da njegov branjenik Arnautović nije došao, pojasnivši da mu je jutros javio da se zdravstveno stanje njegovog djeteta noćas pogoršalo i da su cijelu noć proveli u bolnici.

 


- U toku dana ću dostaviti medicinsku dokumentaciju - dodao je Kapo.

 

Na upit sutkinje Adise Zahiragić jesu li došla dva pozvana svjedoka, tužiteljica Medina Džerahović je kazala da ih nije vidjela ispred sudnice.

 

- Šta je s njima, čime su uplašeni? Sve i da su došli svi optuženi, ne bismo mogli nastaviti. Oni su putem telefona čvrsto obećali da će doći, mada su povratnice neuredne - konstatovala je sutkinja Zahiragić.

 

Na ročište su pristupili Jasmir Muratović i Mirna Avdibegović, predstavnici pravnog lica “Panamera”, te Marjan Krešić, predstavnik “Malak Group“.

 


Novi termin suđenja je 29. april, a svjedocima će se poslati pozivi na adrese njihovih zaposlenja i ponovno će biti kontaktirani telefonom.

 

Optužnica sarajevskog Kantonalnog tužilaštva za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja tereti bivšeg načelnika Općine Ilidža Memića, Ljiljanu Eterović, stručnu savjetnicu za pravne poslove u Službi za prostorno uređenje, Azru Mulaosmanović, stručnu saradnicu za poslove urbanizma, te građevinske općinske inspektore Arnautovića i Sanju Čizmedžić.

 

Prema optužnici, Eterović, Ćenanović i Mulaosmanović, u svojstvu službenika Službe za prostorno uređenje, postupali su po uputama Memića i sačinjavali nezakonite dozvole koje je on u konačnici potpisivao, dok su građevinski inspektori Arnautović i Čizmedžić propustili izvršiti kontrolu građevinskih i urbanističkih rješenja koja su morala biti oglašena ništavnim.

 

 

(DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI