Nakon provedenog postupka

Počelo rušenje nelegalnih poslovnih prostora u Starom Gradu: Evo koji objekti su na spisku

Hronika 15.04.24, 17:18h

Počelo rušenje nelegalnih poslovnih prostora u Starom Gradu: Evo koji objekti su na spisku
S obzirom na to da investitor nije postupio u roku koji mu je dat da izvrši uklanjanje, inspekcija je donijela Zaključak o dozvoli izvršenja, te je danas inspekcija pristupila prinudnom uklanjanju objekta

Nakon provedenog postupka i odbijene žalbe investitora od strane drugostepenog organa, danas je Služba za inspekcijske poslove Općine Stari Grad pristupila uklanjanju montažno-demontažnog objekta – slobodnostojeće ljetne/zimske bašte investitora “Cipi-Ripi”.

 

Inspekcija je naložila investitoru “MERCATO GROUP” d.o.o. Sarajevo, koji je rješenjem suda preimenovan u privredno društvo “Cipi Ripi” d.o.o. Sarajevo da ukloni privremenu baštu, te da vrati lokalitet u stanje prije postavljanja.

 

S obzirom na to da investitor nije postupio u roku koji mu je dat da izvrši uklanjanje, inspekcija je donijela Zaključak o dozvoli izvršenja, te je danas inspekcija pristupila prinudnom uklanjanju objekta. Općina Stari Grad će poduzeti Zakonom utvrđene radnje u svrhu naplate troškova uklanjanja.

 

Navedeni objekat nije jedini za koji se vodi inspekcijski postupak. U toku je postupak vezano za bespravni montažno-demontažni objekat na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović, kod Ekonomskog fakulteta, u kojem je smješten Fan shop Fudbalskog kluba Sarajevo. Nakon što se utvrde sve činjenice u ovom slučaju, javnost će biti blagovremeno informisana.

 

 

(Crna Hronika/DEPO PORTAL/af)

 

BLIN
KOMENTARI