promjena ambalaže

Jeste li ih primijetili: Evo zašto su uske limenke preplavile police trgovina

Biznis Klub 13.04.24, 14:56h

Jeste li ih primijetili: Evo zašto su uske limenke preplavile police trgovina
Mnogi pretpostavljaju da su uske limenke rezultat shrinkflacije, fenomena pri kojemu se ambalaža i količina proizvoda smanjuju dok se cijena penje ili ostaje ista

 

 

Kad govorimo o limenkama pića, mnogi će prvo pomisliti na niske, široke limenke. No, u zadnje vrijeme ih je sve manje, a masovno ih mijenjaju visoke, uske limenke.
Ambalaža je ta koja privlači potrošače i ističe brend, stoga bi malo kome bilo neobično da je jedan proizvođač promijenio limenke svojih pića. No, sve više firmi okreće se uskim limenkama.

 

Mnogi pretpostavljaju da su uske limenke rezultat shrinkflacije, fenomena pri kojemu se ambalaža i količina proizvoda smanjuju dok se cijena penje ili ostaje ista. No, popularnost uskih limenki nema nikakve veze s tim.

 

Uske limenke se bolje prodaju

 

S jedne strane, visoke i uske limenke djeluju minimalistički i elegantno. Red Bull je među prvima popularizirao tanke limenke, a uvijek su bili poznati po određenom premium dojmu.

 

Također, uske limenke ostavljaju dojam inovativnosti, a vitke limenke kod potrošača ostavljaju dojam da je proizvod zdraviji od onih u niskim, širokim limenkama. Zbog toga se tanke limenke obično i bolje prodaju, piše Tasting Table, prenosi Index.

 

Iz Sanpellegrina su pojasnili da uzak dizajn dokazano čini da se potrošači osjećaju “malo elegantnije, malo više bogatije i malo odraslije”.

 

No, to je tek dio razloga za nagli porast ovog stila limenki. Razlog se krije u jednostavnosti pohrane. Uske limenke zauzimaju manje horizontalnog prostora na policama trgovina, u skladištima i kamionima.

 

Zbog toga je lakše izložiti i prevoziti više limenki od jednom čime se smanjuju troškovi prevoza i čuva okoliš.

 

 

(DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI