oglasio na platformi X

Puljić otkrio novu dramu u New Yorku: Vučić uskoro dolazi u UN, a ambasador...

Front 13.04.24, 10:37h

Puljić otkrio novu dramu u New Yorku: Vučić uskoro dolazi u UN, a ambasador...
Njemačka je podijelila nacrt rezolucije svim misijama/ambasadama. Rezolucije će biti prezentirana 17.04. u UN-u iza zatvorenih vrata. U tim situacijama se vode žestoke diskusije za i protiv. Nakon toga se ide na glasanje na Opću skupštinu, najvjerojatnije 2.05, otkrio je Puljić

 

Ne stišavaju se reakcije nakon istupa predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zbog Rezolucije o genocidu u Srebrenici bi se početkom maja trebala naći u Ujedinjenim nacijama, a nakon čega bi trebalo uslijediti glasanje. 

 

Ivica Puljić, poznati bh. novinar i dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona, ponovo se oglasio na platformi X: 

 

-Da bude jasno. Rezoluciju o genocidu u Srebrenici su pokrenule Njemačka i Ruanda. Rezoluciju sponzorira 15 zemalja: SAD, Čile, N. Zeland, Malezija, Jordan, Turska, Albanija, Slovenija, Francuska, Italija, Irska, Francuska, Lišhtenštajn, Nizozemska i Finska - poručio je Puljić.

 

 

- To je originalna grupa zemalja prijatelja Srebrenice još iz 2015, kada se rezolucija našla na Vijeću sigurnosti i kada je Rusija uložila veto. Dakle, ovih 15 zemalja su od prvog dana uz Njemačku i Ruandu. Bit će još zemalja ko-sponzora poput Velike Britanije i Hrvatske.

 

Njemačka je podijelila nacrt rezolucije svim misijama/ambasadama. Rezolucije će biti prezentirana 17.04. u UN-u iza zatvorenih vrata. U tim situacijama se vode žestoke diskusije za i protiv. Nakon toga se ide na glasanje na Opću skupštinu, najvjerojatnije 2.05, otkrio je Puljić.

 

Prethodno je objavio da "Šef misije Srbije pri svjetskoj organizaciji Nemanja Stevanović možda neće više biti ambasador te zemlje u UN-u. Već danas je posao obavljao otpravnik poslova. Vrlo čudno, jer idućeg tjedna će se voditi teška diplomatska bitka oko rezolucije o genocidu", a nakon toga je pojasnio da je "Nemanja Stevanović je čovjek koji je slao propartne poruke za pisma Željke Cvijanović UN-u u kojima je negirao da je genocid počinjen i u kojima je optuživao "jednu etničku skupinu da radi na svoju ruku."

 

- Vučić dolazi uskoro u UN, a ambasadora - nema. Možda ga pronađu, tko zna, naveo je Puljić.

 

 

 

 

(DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI