NAKON TRAGEDIJE NA BENTBAŠI

Poznat identitet mlade žene i djeteta čija su tijela jutros izvučena iz Miljacke, njoj bile 34 godine, djetetu tri...

Hronika 12.04.24, 14:50h

Poznat identitet mlade žene i djeteta čija su tijela jutros izvučena iz Miljacke, njoj bile 34 godine, djetetu tri...
Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog događaja, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva TKS, koji je naložio obavljanje obdukcije nad tijelima preminulih osoba

 

 

 

Policijski službenici PU Stari Grad su, nastavljajući rad u cilju identifikacije tijela pronađenih danas na lokalitetu Bentbaša, nakon prepoznavanja od članova porodice, utvrdili identitet preminulih osoba. Riječ je o ženi, rođenoj 1990. godine u Fojnici, nastanjenoj u Sarajevu i njenom djetetu, rođenom 2021. godine, saopćeno je iz MUP-a KS. 


Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog događaja, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva TKS, koji je naložio obavljanje obdukcije nad tijelima preminulih osoba.


Iz MUP-a KS su jutros saopćili da je sinoć, nešto prije ponoći, PU Stari Grad zaprimila prijavu da je u Miljacki, područje Bentbaše, u koritu uočeno tijelo. Patrola koja je izašla na teren, potvrdila je navode iz prijave. Na teren su upućeni pripadnici policije, vatrogasci, hitna pomoć i GSS. U 01.30 sati, izvučeno je tijelo žene srednje životne dobi i, uz nju - tijelo djeteta do četiri godine. Ljekari su na licu mjesta konstatovali smrt obje osobe. 

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI