Zanimljiva tematika

A onda je nešto puklo: Parodija na Sarajevski atentat uskoro u Kamernom teatru 55

Kultura 05.04.24, 17:42h

A onda je nešto puklo: Parodija na Sarajevski atentat uskoro u Kamernom teatru 55
Ljubitelji dobre komedije upoznat će živopisne i duhovite likove koji su ovaj događaj vidjeli iz svog ugla i koji svojim autentičnim opisima otkrivaju tajnu Sarajevskog atentata

Parodija na Sarajevski atentat "A onda je nešto puklo" ponovno je na sceni Kamernog teatra 55 u četvrtak, 11. aprila s početkom u 20 sati.


Znatiželjna publika željna dobrog sarajevskog humora iz pera Indire Kučuk-Sorguč, čije su komedije prepoznate i van granica Bosne i Hercegovine, imat će priliku da prepozna plejadu likova iz našeg okruženja koji su postali akteri jedne druge epohe.


Publika je svaki put ovacijama ispratila aktere predstave, fantastičnog komičara Aldina Tucića Tucu koji glumački donosi 8 likova u savršenoj transformaciji i njegovu partenericu na sceni vokalnu solisticu i pijanisticu Negru Čičić, koja je osim što je vokalno i muzički kabareu dala notu magičnosti tu tajnovitost manifestirala i kroz lik špijunke Hate Mata Hate.

 

Publika, ustvari, kroz njihove interpretacije otkriva šta se to zapravo dogodilo tog kobnog dana, tako što su pravu istinu ispričali građani koji su se zatekli na ulici dok je limuzina uzvišene delegacije prolazila pored njih.


Ljubitelji dobre komedije upoznat će živopisne i duhovite likove koji su ovaj događaj vidjeli iz svog ugla i koji svojim autentičnim opisima otkrivaju tajnu Sarajevskog atentata. To su: Sendvičar Moric Trofač, Popa Marakije, Ciganka Đejlana, Asimov sin šofer Zamlata, Hodža Mehaga, Hašim Tači Tačni, Crna Huja, Hata Mata Hata i Šerifa.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI