VIDEO/ Naša stranka objavila spot

'Evropa je naša': Otključavamo fondove od preko dvije milijarde KM... Predugo smo čekali, ali uspjeli smo!

Front 20.03.24, 20:38h

'Evropa je naša': Otključavamo fondove od preko dvije milijarde KM... Predugo smo čekali, ali uspjeli smo!
Predrag Kojović, zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta BiH kaže da je protekla godina bila godina rasprava, pregovora, lobiranja i rada, ali i godina rezultata: Predugo smo čekali na ovaj dan, ali on je došao. Uspjeli smo. Sada se pred Bosnom i Hercegovinom i njenim građanima otvaraju evropske perspektive. Evropa je naša!

 

 

 

Sutra očekujemo otvaranje pristupnih pregovora Bosne i Hercegovine s Evropskom unijom. Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen ranije je rekla da je u posljednjoj godini na putu integracija BiH u EU urađeno više nego u prethodnih deset. U Našoj stranci su optimistični.


U spotu kojim Naša stranka promovira otvaranje pregovora, predsjednik stranke Edin Forto poručuje: 


- Otvaranjem pregovora otključavamo fondove od preko dvije milijarde maraka kojima ćemo unaprijediti našu digitalnu transformaciju, željeznicu, transportnu infrastrukturu, energetiku, kulturnu i kreativnu industriju. To je sve što nam treba jer mi jesmo Evropa.


Predrag Kojović, zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta BiH kaže da je protekla godina bila godina rasprava, pregovora, lobiranja i rada, ali i godina rezultata: 


- Predugo smo čekali na ovaj dan, ali on je došao. Uspjeli smo. Sada se pred Bosnom i Hercegovinom i njenim građanima otvaraju evropske perspektive. Evropa je naša!


Sabina Ćudić, također zastupnica u državnom Parlamentu kaže da otvaranjem pregovora BiH piše svoju evropsku historiju: 


- Vrijeme je da ravnopravno i dostojanstveno sjednemo za evropski sto, jer nakon decenija čekanja naši poljoprivrednici, naši mladi, naši poduzetnici, naši radnici zaslužuju dostojanstvo i zaslužuju da budu dio evropske porodice.


Na kraju poručuje - Evropa je naša.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI