Lider SNSD-a bez mjere

Dodik žestoko izvrijeđao Baerbock: Spominjao je afere, donji veš...

Front 04.03.24, 16:25h

Dodik žestoko izvrijeđao Baerbock: Spominjao je afere, donji veš...
Kazao je kako će Baerbock "ponovo prosipati svoje frustracije", te je poručio da je "Njemačka svojom politikom okupirala Bosnu i Hercegovini"

 

 

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, nije zadovoljan posjetom njemačke šefice diplomatije Annalene Baerbock našoj zemlji.
 

Kazao je kako će Baerbock "ponovo prosipati svoje frustracije", te je poručio da je "Njemačka svojom politikom okupirala Bosnu i Hercegovini".
 

Lider SNSD-a je, također, njemačkoj ministrici zamjerio to što podržava visokog predstavnika Christiana Schmidta.


Potom je govorio i o tome da je Njemačka prvobitno "krenula sa pričom o slanju šljemova i gaća, a završila sa raketama kojima bi bila gađana Rusija".
 

- Vidim da Annalena Baerbock dolazi u BiH da ponovo prosipa svoje frustracije o secesiji, priča o reformama i vladavini prava, a onda nam pošalje i podržava lažnog Schmidta i pokaže da ovdje nama ni "p" od vladavine prava. Njemačka je okupirala BiH svojom politikom, ali ne može da okupira nas u Srpskoj. Stav Srpske je uvijek bio jasan - da smo za evropski put, ali s našim jasnim ustavnim nadležnostima. I ne postoje planovi za secesiju.

 

Ako nekad i dođe do odluke o nezavisnosti, ona će biti rezultat djelovanja lažnog visokog predstavnika Schmidta, koji pokušava da uruši Republiku Srpsku i kojeg podržava Baerbock. Vidimo da Njemačku potresa afera u vezi sa planovima da se njihovim raketama gađa Krimski most. Poznato je da su krenuli s pričom o slanju šljemova i gaća, a završili s raketama kojima bi bila gađana Rusija. Niko više ne vjeruje ni Baerbock ni u njemačke dobre namjere.

 

Baerbock kakve god da pošalje poruke za BiH, one su istrošene i bez smisla. Može i dalje da priča negativno o Republici Srpskoj i Dodiku, ali to neće promijeniti činjenicu da je njena vlada na istorijskom minimumu podrške u Njemačkoj, opet sve to zahvaljujuć i njenoj lošoj politici.
 

Dobro bi bilo da Njemačka prestane s negiranjem srpskih prava u BiH i da otpočne dijalog sa nama, a ne da nam presuđuje bez argumenata, slušajući svog lažnog, nikad prihvaćenog Schmidta. Ona je danas u BiH da se lažno predstavi kao neko ko pomaže, a u suštini želi da pribavi poene na već donesenu odluku da se BiH da pregovarački status bez datuma otpočinjanja istih.
 

To ništa ne znači bez datuma, a partneri u vlasti na nivou BiH su se usaglasili da to okvalifikuju kao ništa. A mogla bi biti korisna. Recimo da povede lažnog Schmidta kući da uživa u svojim penzionerskim danima, a ne da nas z…. zamlaćuje, napisao je Dodik.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI