BITKA IZNAD POLUOTOKA

Ukrajina žestoko napala Rusiju, odjekuju eksplozije: Rusi tvrde da su iznad Krima oborili 38 dronova

Front 03.03.24, 10:57h

Ukrajina žestoko napala Rusiju, odjekuju eksplozije: Rusi tvrde da su iznad Krima oborili 38 dronova
Cestovni saobraćaj zatvoren je i na mostu koji povezuje poluotok Krim s ruskim kopnom, prema Telegram kanalu ruske uprave koja upravlja mostom

 

  


Ruski sistemi protivzračne odbrane uništili su 38 bespilotnih letjelica koje je lansirala Ukrajina iznad Krimskog poluotoka, izvijestila je u nedjelju državna novinska agencija RIA, pozivajući se na rusko Ministarstvo odbrane, prenosi Al Jazeera Balkans.


Reuters je prije toga javio da je cestovni saobraćaj u blizini krimske luke Feodosije privremeno ograničen, pozivajući se na izjave ruskih službenika na Krimu koje su se čule nakon navoda o nekoliko snažnih eksplozija u tom području na ukrajinskim i ruskim društvenim mrežama, prenosi Hina.


Cestovni saobraćaj također je zatvoren na mostu koji povezuje poluotok Krim s ruskim kopnom, prema Telegram kanalu ruske uprave koja upravlja mostom.


Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvještaje o eksplozijama. Nije bilo ni naknadnih komentara ukrajinskih zvaničnika o ovom slučaju.


Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je jučer u Antaliji da će Rusija rasporediti dodatno oružje u novoformiranom moskovskom i lenjingradskom vojnom okrugu kao odgovor na ulazak Finske i Švedske u NATO, prenosi Tanjug.


Lavrov je naglasio da se Rusija u mirovnom procesu za Ukrajinu ne oslanja previše na pomoć Švicarske, pošto je ta zemlja, kako je naveo, "odavno izgubila neutralnost".

 

(FENA/ad/Foto:Arhiv)

 

BLIN
KOMENTARI