je li u pitanju satanizam

Sektolog otkrio šta bi mogli značiti jezivi simboli na zidovima kuće para iz Novog Sada: 'Daj Bože da griješim...'

Hronika 03.03.24, 09:48h

Sektolog otkrio šta bi mogli značiti jezivi simboli na zidovima kuće para iz Novog Sada: 'Daj Bože da griješim...'
On sumnja da se u ovom slučaju navodno radi o jednoj vrsti satanizma koja je povezana sa egipatskom magijom

 

 

Nakon informacija da se na zidovima stana u kom je živio mladi bračni par koji je prije dvije večeri skočio sa solitera, a u kojem su pronađena beživotna tijela njihove djece, nalaze simoboli egipatske mitologije, te da policija i tužilaštvo istražuju navode da su L.P.S. i M.P.S. bili pripadnici sekte, za Telegraf.rs govorio je poznati sektolog iz Srbije Dimitrije Pastuović


Kako je otkrio za Telegraf, on sumnja da se u ovom slučaju navodno radi o jednoj vrsti satanizma koja je povezana sa egipatskom magijom.
 

- Daj Bože da griješim, ali ovo je naša budućnost, a sve zahvaljujući društvenim mrežama i platformama na kojima mnogi šire priču o energijama, kosmosu, paganskim božanstvima - priča Pastuović.


On dodaje i da poštovaoci ovih uvjerenja šire svoju propagandu i tako uspijevaju i da, najprije, zatruju omladinu.


- To su zlonamjerni ljudi, šire svoje gluposti i truju djecu, poput njih, i to namjerno. Ovo je zlo - kazao je.


Pastuović je za Telegraf.rs napomenuo i da je ranije upozoravao na "satanizam", te da će ovakih slučajeva biti još u budućnosti.


- Nažalost, ovo je uzelo maha, a da bi se ovome stalo na put mora se donijeti zakon. Država, crkva, policija, svi moraju da se uključe i da se sprovode kazne - zaključio je sektolog.


Nakon što istraga bude završena, bit će poznato više detalja o ovoj tragediji.


Podsjetimo, crteži zagrobnog života iz egipatske mitologije pronađeni su na zidovima stana u kom je živio mladi bračni par koji je skočio sa solitera, a u kojem su pronađena beživotna tijela njihove djece.


Prema prvim, nezvaničnim informacijama, ova otkrića navela su policajce da posumnjaju da su L.P.S. i M.P.S. bili članovi sekte. Tužilaštvo u saradnji sa policijom provjerava ove navode.


Tijela njihove djece koja su mrtva pronađena u tom stanu poslata su na obdukciju, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.


Komšije su šokirane zbog nezapamćenog zločina koji se dogodio u ovom kraju. Kako su istakli za Telegraf.rs, ništa nije slutilo da bi moglo da dođe do ovako velike tragedije.


Na poziv policije intervenisala je urgentna ljekarska ekipa koja je, na žalost, mogla samo da konstatuje smrt.


Tijela mladića i djevojke pronađena su preksinoć u Bulevaru kralja Lazara u Novom Sadu.


Nezvanično, dvije osobe su zajedno skočile sa zgrade kako bi izvršile samoubistvo.


Ljekari su na licu mjesta mogli samo da konstatuju smrt oba lica.


Dvoje stanara, od kojih jedna žena živi na posljednjim spratovima, su za Telegraf.rs rekli da dvoje mladih nisu iz ove zgrade, te da je izlaz na krov obijen i razvaljen.


Treći komšija kaže da je bio na putu u Beogradu i da se vratio za vrijeme uviđaja.


- Prizor je bio jeziv, parkirao sam u blizini zgrade i peške prolazio tuda, nisam očekivao takav prizor, nisam mogao sinoć da spavam. To je strašno, moja djeca su tih godina, svašta mi je prošlo kroz misli. Stanari kažu da ne znaju kako su dvoje mladih ušli u zgradu, jer se vrata zaključavaju, te da u zgradi nisu čuli nikakvu žurku ili bilo šta drugo - rekao je on za Telegraf.rs.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI