FOTO I VIDEO/ ANTIDAYTON POKRET

Sarajevo zakrčeno zastavama s ljiljanima: Pogledajte svečani defile kroz grad povodom Dana nezavisnosti BiH

Front 01.03.24, 18:29h

Ponesite svoje zastave sa ljiljanima, poželjno na kopljima, Poželjno je da imate suvozača. Pridržavajte se dogovora i pravila. Dođite da skupa obilježimo 1. mart, Dan nezavisnosti - stajalo je u najavi i pozivu građanima da se pridruže današnjem defileu

 

 


Antidayton pokret organizovao je danas, povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, svečani defile na ulicama Sarajeva.


Okupljanje je bilo zakazano za 16:00 sati na parkingu između Istiklal džamije i Otoka bazena. Polazak defilea bio je oko 17:15 sati!


- Ponesite svoje zastave sa ljiljanima, poželjno na kopljima, Poželjno je da imate suvozača. Pridržavajte se dogovora i pravila. Dođite da skupa obilježimo 1. mart, Dan nezavisnosti. Uredno su obavljeni razgovori sa MUP-om KS i saobraćajnom policijom KS te potrebne najave - stajalo je u najavi i pozivu građanima da se pridruže današnjem defileu.


- Dan nezavisnosti je najbitniji datum naše Domovine jer su za nezavisnost RBiH životi branilaca ugrađeni u njene temelje. Dan nezavisnosti nije dan za tugu i negativnosti već dan isključivo za slavlje i ovaj datum treba slaviti na još većem nivou.
Sretan 1. mart Dan nezavisnosti RBiH svim građanima naše Domovine koji je vole! Stranačka i druga obilježja nisu dozvoljena - poručio je Nihad Aličović.


DEPO Portal donosi foto i video detalje iz centra Sarajeva...

 

 


(DEPO PORTAL/ad) 

BLIN
KOMENTARI