sutkinje Općinskog suda u Gradačcu

Nije 'zaštitila' Nizamu: Disciplinsko ročište protiv sutkinje Lejle Numanović zakazano 28. marta?

Hronika 01.03.24, 15:33h

Nije 'zaštitila' Nizamu: Disciplinsko ročište protiv sutkinje Lejle Numanović zakazano 28. marta?
Prvostepena disciplinska komisija VSTV-a BiH, podsjećamo, u decembru prošle godine podnijela je disciplinsku tužbu protiv Numanović, koja se već tri mjeseca nalazi na bolovanju

 

 


Disciplinski postupak protiv Lejle Numanović, sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, zbog disciplinskog prekršaja „nemar ili nepažnja u vršenju službenih dužnosti", zakazan je za 28.mart, saznaje portal Avaza .

 

Podsjećamo, sutkinja Lejla Numanović odbila je zahtjev policije u Gradačcu da ubici Nerminu Sulejmanoviću zabrani prilaz Nizami Hećimović, koju je on nedugo zatim brutalno likvidirao. Ubio je zatim još dvije osobe, a dvije ranio.

 

Numanović je, i pored izjave nastradale Hećimović te službene zabilješke pripadnika MUP-a TK, odbila zahtjev da se nasilniku zabrani prilazak nevjenčanoj supruzi – koju je, da stvar bude gora, pretukao jer mu je servirala neukusnu hranu – zbog, kako je navela, nedostatka dokaza.

 

Sud je o tome odlučivao nakon što je Nizama partnera od kojeg je pobjegla prijavila za nasilje.

 

Prvostepena disciplinska komisija VSTV-a BiH, podsjećamo, u decembru prošle godine podnijela je disciplinsku tužbu protiv Numanović, koja se već tri mjeseca nalazi na bolovanju.

 


Ona se pravdala time da nije poznavala nasilnika Sulejmanovića i da je mislila da će policija pronaći dokaze, zato je odbila mjeru zaštite.

 

(DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI