Diplomatski forum u Antaliji

Predsjedništvo BiH sa izvršnom direktoricom za Evropu Angelinom Eichhorst, očekuju pozitivan ishod za otvaranje pregovora sa EU

Front 01.03.24, 14:20h

Predsjedništvo BiH sa izvršnom direktoricom za Evropu Angelinom Eichhorst, očekuju pozitivan ishod za otvaranje pregovora sa EU
Naglašeno je da treba iskoristiti dosadašnju pozitivnu dinamiku rada i nastaviti sa neophodnim reformama

 

 

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine sastalo se sa izvršnom direktoricom za Evropu u Evropskoj službi za vanjske poslove Angelinom Eichhorst uoči otvaranja trećeg Diplomatskog foruma u Antaliji.


Sagovornici su na početku susreta pozdravili odluku koju je nedavno usvojilo Predsjedništvo BiH o pokretanju postupka za vođenje pregovara radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Evropske unije o operativnim aktivnostima koje provodi Agencija za evropsku graničnu i obalsku stražu (FRONTEX), jednog od ključnih uvjeta za otvaranje pregovora naše zemlje s Evropskom unijom.


Ocijenjeno je da pred Bosnom i Hercegovinom ima još dosta posla u smislu provođenja reformi, ali i to da sastanak planiran za sredinu marta u Briselu obećava pozitivan ishod za otvaranje pregovora sa Evropskom unijom. Naglašeno je da treba iskoristiti dosadašnju pozitivnu dinamiku rada i nastaviti sa neophodnim reformama.


Članovi Predsjedništva su na kraju susreta zahvalili izvršnoj direktorici za Evropu u Evropskoj službi za vanjske poslove na njenoj dosadašnjoj posvećenosti našoj zemlji i njenom evropskom putu, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH. 


(FENA/jk)

BLIN
KOMENTARI