Izvršeni pretresi

Akcija SIPA-e u Sarajevu: Uhapšena jedna osoba, pronađena 22 kilograma droge

Hronika 01.03.24, 11:58h

Akcija SIPA-e u Sarajevu: Uhapšena jedna osoba, pronađena 22 kilograma droge
Slobode je lišeno jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine

 

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), su danas na području Sarajeva realizovali pretrese stana i drugih prostorija i pokretnih stvari na jednoj lokaciji.
 

Slobode je lišeno jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.
 

Lice lišeno slobode je sprovedeno u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će biti predato u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.
 

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto oko 22 kilograma opojne droge speed i određena količina opojne droge maruhuana, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno naprijed navedeno krivično djelo.
 

Navedene aktivnosti realizovane su na osnovu usmenog naloga Opštinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, saopćeno je iz SIPA-e.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI