FOTO/ Polaganje cvijeća

U Sarajevu obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine: Brojne delegacije odale počast

Hronika 01.03.24, 09:58h

Obilježavanju su prisustvovale brojne delegacije, a između ostalih delegacija Grada Sarajeva, delegacije gradskih općina, Vlade KS te delegacija Predsjedništva BiH

 

 

Podizanjem zastave Bosne i Hercegovine na brdu Hum u Sarajevu obilježen je Dan nezavisnosti BiH.

 

Obilježavanju su prisustvovale brojne delegacije, a između ostalih delegacija Grada Sarajeva, delegacije gradskih općina, Vlade KS te delegacija Predsjedništva BiH.

 

Delegacije svih nivoa vlasti danas su učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća na Šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu, povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, odale počast šehidima i prvom predsjedniku RBiH Aliji Izetbegoviću.

 

U ime članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića i Denisa Bećirovića cvijeće su položili savjetnici. Cvijeće na mezarju položili su također i drugi predstavnici općinskih, kantonalnih i federalnih vlasti, kao i predstavnici boračkih organizacija.

 

Brojne delegacije položile su cvijeće i vijence na Spomen-obilježju Vječna vatra, u Sarajevu, kao i na Spomen-obilježju ubijenoj djeci Sarajeva povodom 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI