Suđenje za masakr u 'Ribnikaru' traje

Otac ubijene Eme se obratio roditeljima dječaka ubice nakon izjave da žele da daju donaciju: Bez vas memorijalni centar ne bi ni postojao!

Hronika 01.03.24, 09:52h

Otac ubijene Eme se obratio roditeljima dječaka ubice nakon izjave da žele da daju donaciju: Bez vas memorijalni centar ne bi ni postojao!
Kada je memorijalni centar u pitanju, učinili ste više nego dovoljno, jer bez vas memorijalni centar ne bi ni postojao. Za njega ste u potpunosti zaslužni, tako da i tu budite spokojni, poručio je Kobiljski

 

 

Dragan Kobiljski, otac djevojčice Eme koja je 3. maja prošle godine ubijena u školi "Vladislav Ribnikar", oglasio se na svom Facebook profilu povodom navoda da porodica Kecmanović želi da da donaciju za memorijalni centar koji je u planu da se napravi, u znak sjećanja na ubijenu djecu i radnika obezbjeđenja.


„Još uvijek ne mogu da pojmim pokušaj relativizacije gnusnog zločina od strane Kecmanovića i njihove advokatice Ivelje iznoseći tobože želju porodice Kecmanović da daju donaciju za memorijalni centar strijeljane djece. To nam putem advokata poručuju ljudi koji se nisu ni pojavili na iznošenju naših najdubljih patnji čime su još jednom potvrdili potpuno odsustvo saosjećanja i društvene odgovornosti. Ostaje mi samo da ih umirim i da im kažem: Već smo se izjasnili da svu eventualnu odštetu opredjeljujemo u humanitarne svrhe, tako da ne brinete oko donacije za društveno dobro. Kada je memorijalni centar u pitanju, učinili ste više nego dovoljno, jer bez vas memorijalni centar ne bi ni postojao. Za njega ste u potpunosti zaslužni, tako da i tu budite spokojni“, napisao je Kobiljski.

 

 

Inače, advokatica Marina Ivelja je nakon ročišta održanog prošle sedmice, a povodom parničnog postupka koji su porodice stradale djece pokrenule protiv roditelja dječaka ubice,  predložila da se parnični postupak po tužbama porodica žrtava obustavi do okončanja krivičnog jer je ishod parničnog vezan za ishod krivičnog.
 

„Imovina porodice iznosi 598.500 eura, vjerovatno će biti 15, 20 ročišta, pitanje je da li će njihova imovina biti dovoljna samo za namirenje advokatskih troškova“, rekla je Ivelja.
 

Podsjetimo, Dragan Kobiljski je otac učenice koju je K. K. (14) usmrtio u školi „Vladislav Ribnikar“, 3. maja prošle godine. U masakru u „Ribnikaru“ ubijeno je 10 osoba, odnosno devet učenika i domar te ustanove.
 

Protiv roditelja učenika vodi se krivični postupak zbog tragedije u „Ribnikaru“.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI