Traže sistemsko rješenje

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u poziva odgovorne na odgovornost prema uposlenicima

Mediji 27.02.24, 12:08h

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u poziva odgovorne na odgovornost prema uposlenicima
Iz Sindikata su pozivali Tužilaštvo BiH i Finansijsku inspekciju neka provjere medijske navode o tome, ko višemilionska sredstva bh. građana zadržava za sebe ili ih rasipa i gdje su

 

 

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u poziva sve odgovorne na ozbiljnost i odgovornost prema uposlenicima Javnog servisa BiH.  

 

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u traži da se pronađe sistemsko rješenje i potpiše Ugovor kojim će se osigurati povećanje plate, toplog obroka, uplata doprinosa i poboljšanje uslova rada.

 

- Gospodo, dobro razmislite, u pitanju je egzistencija oko 800 uposlenih od kojih 60 posto prima plaću od 600 do 900 KM, što ne može biti ni za osnovne životne potrebe a vi to dobro znate. Ta sredstva su socijala za režije i lijekove a ne za život dostojan čovjeka?! Ukoliko nam ne povećate primanja prestaćemo raditi, imamo podršku naših kolega sindikalaca iz BiH i regije, Evropske i međunarodne federacije novinara i medijskih radnika - saopćeno je iz Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u, uoči sastanka u Elektroprivedi BiH. 

 

Iz Sindikata su pozivali Tužilaštvo BiH i Finansijsku inspekciju neka provjere medijske navode o tome, ko višemilionska sredstva bh. građana zadržava za sebe ili ih rasipa i gdje su.

 

- Krajnje je vrijeme da otvorite i taj predmet i uđete u sva tri javna emitera u Bosni i Hercegovini - poručili su iz Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u. 

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI