SUMNJA U SMRTI ANDRIJANE LAZIĆ

Detalji istrage o smrti bh. pjevačice u Dubaiju: Pronađene prijeteće poruke

Hronika 26.02.24, 08:32h

Detalji istrage o smrti bh. pjevačice u Dubaiju: Pronađene prijeteće poruke
U način na koji je stradala Andrijana se sumnja i zbog toga što su sigurnosne mjere na 24 spratu hotela takve da je relativno teško pasti sa te visine, bar na način kako se odigralo u ovo slučaju

 

 

Istraga nesrećne smrti Andrijane Lazić iz Bijeljine mogla bi doživjeti novi obrt, nakon što su porodici pokazane slike nesrećne djevojke načinjene prilikom preuzimanja tijela u Bogradu. Na njima nisu vidljive velike povrede iako je Andrijana pod još nerazjašnjenim okolnostima navodno pala sa 24 sprata hotela u Dubajiu 10 januara ove godine, potvrđeno je iz izvora bliskih istrazi u koju se uključilo više bezbjednosnih službi, prenosi 24.com Banjaluka

 

Porodici, zbog stanja šoka, do sada nije pokazan ovaj materijal. Njeni članovi su u dilemi da li odobriti ekshmaciju tijela, jer to nosi nove traume, dok na drugoj strani postoji želja da se sazna puna istina o svim dešavanjima kobnog 10. januara između 9 i 11 časova ujutro.

 

Tri djevojke koje su bile sa pokojnom Andrijanom Lazić u sobi hotela u Dubaiju, po povratku u Bijeljinu otkrile nekoliko važnih detalja vezanih za tragičan događaj, tvrdi više pouzdanih izvora.

 

Njih četiri su, nakon razgledanja Dubajia, zaspale u dvije odvojene dvokrevetne sobe istog apartmana. Sve tri, uključujući i djevojku koja je spavala u istoj sobi sa Andrijanom, tvrde da kobnog jutra nisu čule apsolutno ništa i da su se probudile tek nakon tragedije.

 

Obdukcija je pokazala da u Andrijaninom tijelu nije bilo tragova alkohola ili narkotika. Da li su djevojke koje su bile te večeri sa njom pile alkohol, za sada nije zvanično potvrđeno, ali postoje sumnje koje idu u tom pravcu. Time se, donekle, pokušava opravdati i čvrst san koje su ove tri djevojke imale nakon povratka u sobu.

 

Prema njihovoj verziji, prethodnih dana ništa nije upućivalo da će se desiti bilo šta slično, zbog čega su bile relativno bezbrižne. Andrijana jeste bila pomalo depresivna i povučena, ali nije pokazivala znake da bi mogla nauditi sebi.

 

Ono što je šefa policije u Dubajiju Isa Ahmeda Salem Ahmeda opredijelilo da u prvi mah odredi zadržavanje Andrijanininih drugarica do okončanja istrage, bio je niz sumnji u vezi okolnosti pod kojima je nastupila smrt.

 

U policiji je ostao i Andrijanin telefon u kojem se, prema navodima izvora, nalaze i poruke prijeteće sadržine koje bi mogle biti povezane sa eventualnim motivima ovog događaja.

 

Ipak, na ličnu molbu, Andrijaninog oca Nebojše, sve tri djevojke koje su sa njom bile u Dubajiu, puštene sutradan 11. januara, kada su imale povratni let. Nakon dolaska u Bijeljinu, razgovarale su sa njim, ali sa licima iz njegovog okruženja. Razgovor je, kako se saznaje iz više izvora, bio kratak, imajući u vidu stanje šoka u kojem su se nalazile.

 

Smrt žena se u ovom arapskom emiratu rijetko ispituje, zbog postojanja određenih društvenih normi i običaja. Slučaj Andrijane Lazić je izuzetak, jer su se za njega zainteresovali i pojedini pripadnici određenih i američkih i ruskih bezbjednosnih službi, prvenstveno zato što je Andrijanin otac Nebojša Lazić, kao pripadnik MUP Republike Srpske učestvovao u više međunarodnih akcija posebno u oblasti borbe protiv terorizma.

 

Sumnju policije u Dubajiju podgrijala je i zvanična potvrda pojave bar dvije kriminalno-obavještajne grupe koje bi mogle biti zainteresovane za smrt kćerke Nebojše Lazića, jer bi ga nanošenjem emotivnog udara odvojili od poslova na koje je bio usmjeren.

 

U način na koji je stradala Andrijana se sumnja i zbog toga što su sigurnosne mjere na 24 spratu hotela takve da je relativno teško pasti sa te visine, bar na način kako se odigralo u ovo slučaju.

 

Nastavak čitajte na linku.

 

(DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI